Csodás hétvége vár ránk
SZEMlélek 2017. január 06.

Csodás hétvége vár ránk

Három vonzó zenés program éri egymást január első hétvégéjén. Telt ház várható valamennyi rendezvényen, amin nem is kell nagyon meglepődni.

star.jpg

A Perzsa Oratórium neve fogalommá vált - a hazai katolikus könnyűzene hőskorában született, 1982-ben bemutatott darab csillagként mutat utat napjainkban is a műfaj műveli és kedvelői számára. Annyira persze azért nem "könnyű" ez a zenei stílus, hiszen kürt, harsona, cselló, fuvola, hegedű, furulya, oboa hangja is felhangzik a szólógitár, dob, billentyűsök mellett. A zenemű a napkeleti bölcsek látogatását és az egyiptomi menekülés történetét beszéli el, a számos hasonló darab és ma is népszerű dal szövegét megalkotó Kovács Gábor katolikus pap tollából. Sillye Jenő legendás dalszerző megzenésítésében. A program január 6-án, Vízkereszt ünnepén 19 órakor kezdődik Budapesten, a Szent Család templomban (VI. ker., Szondi u. 67.).

perzsa_o.jpg

A főváros másik pontján, a Művészetek Palotájában szintén pénteken 17 órakor nyitják meg a Reformáció 500. emlékévét. Akinek nincs jegye, már meg se próbáljon elindulni, ugyanis akkora az érdeklődés, hogy sem előzetesen, sem a helyszínen nem lehet jegyet kapni. Távolról sem lehetetlen viszont bekapcsolódni: az eseményt 17:30-tól élőben közvetíti a Duna World és az M5, valamint a Bartók Rádió. Az emlékév kapcsán Gundel Takács Gábor nyilatkozott korábban a SZEMlélek blognak.

Január 7-én, szombaton valójában két programra is felhívjuk a figyelmet: 19 órára azok menjenek a "Ti vagytok a Föld sója" koncertre a budapesti Pozsonyi úti Református Hálaadás Templomába, akiknek biztosan van jegyük arra az alkalomra, a többiek 16 órakor próbálhatnak bejutni - már csak erre az időpontra igényelhető ugyanis belépő. A lelki és művészi élményért Bolyki Balázs soul & gospel kórusa felel. A Bolyki Brothers koloratúr (lírai?) tenor vezérénekese mindenkit szeretettel hív a programra, aki nagyon tud és szeret, vagy kicsit tud, de nagyon szeret, netán egyáltalán nem tud, de nagyon-nagyon szeret énekelni. Az együttes - fennállásának 6. évfordulóján - szeretné az új évet jól megfűszerezni.

bbali.jpg

süti beállítások módosítása