Te büszke vagy rá, hogy templomba jársz?
Gégény István 2017. január 03.

Te büszke vagy rá, hogy templomba jársz?

Identitáskampányt indított egy budai plébánia: 2017-ben sorra posztolják Facebook oldalukon a szentmisék végén fotózott mosolyokat.

szentimre0.jpg

- Poénból - így reagált Ipoly atya, a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia vezetője arra a kérdésünkre, hogy milyen céllal indítottak kampányt az új évben. Persze többről van itt szó holmi vallási lazáskodásnál. A "Szentimrés vagyok! Büszke vagyok!" mottójú kezdeményezéshez felhívást is csatolt a plébánia, ahol azt írják, hogy "szeretnénk bemutatni közösségünk sokszínűségét". A sokszínűséget kontrasztos módon egyszínű fotókkal illusztrálják a szentimrések, valószínűleg azért, hogy több figyelem jusson a személyre, a mosolyra, a tekintetre.

szentimre2.jpg

Az első arcképen maga a plébános látható, a második fotóról egy házaspár, az egyházközség ikonikus lelki motorjai, Kató Csaba diakónus és felesége, Ágota mosolyog ránk. Várhatóan 45 képből áll majd össze az album. Az egyes digitális posztereket naponta 10 órakor teszik közzé, de bárki becsatlakozhat, aki gondolataival, szavaival szeretne hozzájárulni a kampány sikeréhez - bármi is legyen ebben az esetben a siker fokmérője.

süti beállítások módosítása