Ajándékozz ünnepet egy "szegény barátnak"!
SZEMlélek 2016. december 13.

Ajándékozz ünnepet egy "szegény barátnak"!

A szegényeknek terített ünnepi asztal legyőzi a közönyt, reményt ad városainknak! Szól a Sant’Egidio Közösség buzdítása, akik rászorulók számára terítenek ünnepi asztalt, és várják azokat, akik képesek másképpen tekinteni a karácsonyra, akik élni is szeretnék, hogy „jobb adni, mint kapni”.

Csendben, a cselekvő szeretet útját járva küzd a Sant’Egidio Közösség a világ jobbá tételéért, hogy reményt adjanak a legelesettebbeknek is.

pranzo_interreligioso_con_i_poveri_ungheria_santegidio_5.jpg

December 25-én „szegény barátaikat” látják vendégül. Olyan embereket, akiknek nem jut ünnep, még talán család, otthon sem, olvasható a felhíváson. Hajléktalanok, szociális otthonban élő idősek, nehézsorsú szegény családok, menekültek közös, családi ebéden ünnepelhetik együtt a karácsonyt.

Mit tehetünk mi? Meghívhatunk egy szegényt karácsonyi ebédre és egy kis ajándékkal is szebbé tehetjük az ünnepet számára ebédjegy vásárlásával (4000 Ft). Meleg cipő, takaró, gyümölcslé, kávé, házi sütemény, a mindennapi élethez szükséges aprósággal is tudunk segíteni, vagy személyes jelenlétünkkel, munkánkkal.

Ha Te is vágysz rá, hogy másként éld meg ezt a Karácsonyt, és valaki másnak is ünnepet ajándékozz, akkor olvasd el a Közösség felhívását! 

süti beállítások módosítása