Világsztárok állhatnak az elhunyt focisták helyére
SZEMlélek 2016. december 02.

Világsztárok állhatnak az elhunyt focisták helyére

Ronaldinho máris jelezte: készen áll rá, hogy bármilyen segítséget megadjon a 19 játékosát elvesztett klub talpra állásához. És nem ő az egyetlen.

Sokadjára írunk a Chapecoense csapatáról, holott nem vagyunk se sportblog, nem is kívánunk túlzott fókuszt adni bármely tragédiának. Azonban olyan újabb fejlemény történt a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség nyomán, amely megérdemli a figyelmet.

chapetrio.jpg

Az egykor a Barcelona és az AC Milan csapatát is erősítő, világbajnokságot nyerő, kétszer a világ legjobb játékosának választott Ronaldinho ugyanis úgy döntött, aktívan hozzá kíván járulni a csapat további működéséhez. Ez azért is fontos bejelentés, mert kiderült: a brazil szövetség le akarná játszatni a soron következő meccset, ahol viszont a Chapecoense nem tud kiállni, hiszen nem maradt 11 élő játékosuk.

A hír hallatán elterjedt, hogy Ronaldinho játékosként állna be a csapatba, a profi sporttól való visszavonulása után reaktiválva magát, ráadásul ingyen vállalná a mérkőzéseken való szereplést. Ügynöke, egyben testvére, Roberto Assis a Daily Mail beszámolója alapján finomított ezen a feltételezésen. Úgy fogalmazott: egyelőre nincs itt az ideje ennyire konkrét döntéseknek a jövőt illetően, hiszen most a gyász idejét élik Brazíliában, jelenleg az elhunytak családjainak megsegítése a legfontosabb.

Nagyon nehéz időszakon megyünk keresztül. Később, ha lesz konkrét megkeresés, egyeztethetünk a folytatásról. Annyit mondhatok, hogy itt vagyunk, segíteni akarunk - nyilatkozta a menedzser a Globo Esporte lapnak.

A híradások ráadásul két további futballista legenda hasonló szándékáról is szólnak. A szintén brazil Kaká mellett akár az argentin Juan Roman Riquelme is magára öltheti a Chapecoense mezét a következő időszakban, ami merészen hangzik ugyan, de miért ne lehetne egy brazil klubcsapatnak külföldi játékosa...

chape1.jpg

Mindezen lehetőségek egyelőre felvetések, ám ne lepődjünk meg, ha legalább egy részük beigazolódik. Inkább örüljünk az összetartás, szolidaritás nemes megvalósulása láttán.

süti beállítások módosítása