Advent szárnyakat ad!
SZEMlélek 2016. november 25.

Advent szárnyakat ad!

Nemsokára itt a karácsony, amit laikus kutatásaim szerint mindenki nagyon nagy izgalommal vár. Talán jól jön egy kis segítség a készülődéshez.

advent.jpg

Az áruházakban már megjelentek az első fehér, zöld, rózsaszínű és más meglepő színekben pompázó karácsonyfák, az árukat is átrendezték, hogy amikor betérünk egy közönséges fogkrémért, egyből a lehetséges jövendőbeli ajándékokon akadjon meg a szemünk és elkezdjünk gondolkodni, vajon melyik szerettünknek melyik ajándék lenne a megfelelő. Bizony, ez egy ilyen időszak. A TV-ben karácsonyi reklám megy, a kávézók itallapjára felkerült a forralt bor, a karácsonyi forgatagok pedig hipp-hopp megnyitottak. Ilyenkor sokan elfelejtkeznek az igazi szeretetről és a karácsony igazi lényegéről, de én azt ajánlom neked, hogy te tégy másképp! Legyél angyal!

Igen, jól olvastad. Na, jó, elsőre biztos viccesnek hangzik, de én komolyan gondoltam és mindjárt el is magyarázom, hogy milyen tervem van számodra.

Mint tudjuk, nemsokára itt az Advent. Biztosan te is tudod, hogy ez a várakozás ideje, és hogy ilyenkor az adventi koszorún minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát (ez a „hivatalos keresztény eljárás”), de amit nem sokan tesznek, az az angyalkázás. Lehetséges, hogy te is hallottál már róla, és a suliban, vagy máshol ti is csináltátok régen, de én most egy teljesen más angyalkázásra gondolok. Itt nincs névhúzás, nem adsz csokit a védencednek, vagy nem csinálod meg helyette a házit. :D Itt most más a feladatod, amennyiben te is rászánod magad arra, hogy „szárnyakat növessz”, és kedveskedj, mint egy angyal.

Olyan dolgokra gondolok, amiket nem tennénk meg minden nap. Mondok erre egy példát. Mivel jönnek az ünnepek, így nemsokára minden nénike nagy batyukkal és hatalmas szatyrokkal fog közlekedni az utcán, ami elég nehéz lehet, hiszen az unokáknak valamiből főzni és sütni kell, így hát, ha meglátsz egy ilyen nénit, nyugodtan felajánlhatod neki a segítségedet, mert te, kedves olvasó, minden bizonnyal egy erős fiatal, vagy felnőtt lehetsz. Biztosan nem fog elküldeni, sőt, még meg is fogja köszönni a segítségedet, amit nyújtasz neki. Lehet, hogy ez nem tűnik nagy dolognak, de hidd el, hogy neki az, és te is nagyon boldog leszel utána és nagyon jó érzés lesz benned.

Egy másik lehetőség arra, hogy glóriád legyen az, ha elhatározod magad, hogy ebben az időben bármilyen rossz hangulatod van és bármilyen morcos vagy, akkor is mindenkivel kedves és türelmes leszel. Így tényleg olyan lehetsz, mint egy kis angyalka. Azt se felejtsük el, hogy ezzel a két dologgal az irgalmasság testi és lelki cselekedeteid gyakoroljuk.

angyal.jpg

Azt hiszem, én az utóbbit fogom választani, mert ez nekem sokkal nagyobb kihívás, de azért lesem majd az alkalmat, hogy az idős néniken is segíthessek.

Ha tetszik az ötlet, és kedvet kaptál az angyalkázáshoz, akkor ne habozz, vágj bele bátran, és ne feledd, te is lehetsz angyal! :)

Erdélyi Anikó

süti beállítások módosítása