Boldog IV. Károly, a példás családapa, a béke harcosa
SZEMlélek 2016. november 07.

Boldog IV. Károly, a példás családapa, a béke harcosa

Az utolsó magyar királyt napjaink példaképének nevezte Ferenc pápa, aki múlt szombaton a Habsburg családot fogadta a Vatikánban.

Több mint háromszázan gyűltek össze a Clementine Teremben a különleges audienciára, ahol Ferenc pápa fogadta a nemesi családot. Boldog vagyok, hogy fogadhatlak titeket zarándoklatotok során, amit családként tesztek meg, köszöntötte őket a Szentatya. Kiemelte, hogy a család magában foglalja a kapcsolatok gazdagságát és változatosságát, ami egy olyan érték, amit újra fel kell fedeznünk napjainkban.

339536_20.jpg

Ferenc pápa megemlékezett a Habsburg család egyik legjelentősebb felmenőjéről, Boldog VI. Károlyról, akit 2004-ben avatott boldoggá Szent II. János Pál pápa. Habsburg Károly elsősorban egy nagyszerű családapa volt, aki az életet és a békét szolgálta, mondta. Lelki  jelenléte teszi lehetővé, hogy a Habsburg család ma is aktívan jelen van a kihívások és szükségek közt.

Külön örömöt jelentett a pápának, hogy a Habsburg család több tagja megszentelt életre kapott elhívást, megerősítve a tényt, hogy a keresztény család biztosítani tudja a termékeny talajt a hivatás magjai számára, beleértve a házasságot is, mondta Ferenc pápa.

37892.jpg

Minden erejét a béke megteremtésére fordította, támadások és meg nem értettség árán is. Ezért napjainkban is követendő példa számunkra, kinek közbejárását kérhetjük az emberiség békéjének érdekében, mondta róla XVI. Benedek pápa.

(en.radiovaticana.va)

(fotó: mult-kor.hu; veszpreminfo.hu) 

süti beállítások módosítása