Ezrek evangéliumi öröme Indonéziában
SZEMlélek 2016. október 06.

Ezrek evangéliumi öröme Indonéziában

Kelet-Indonéziában október 4-6. között szervezték meg a második Indonéz Ifjúsági Találkozót az IVT mintájára. A szigetvilág minden részéről, 37 egyházmegyéből, több mint 2600 fiatal imádkozik, gondolkodik együtt a 3 nap alatt, melynek témája: „Az Evangélium öröme egy plurális társadalomban”.

A indonéz püspöki konferencia által szervezett találkozó a manadoi püspökségen került megrendezésre. A rendezvény teljes harmóniában van az irgalmasság évével és vele együtt megkezdődnek a 2017-re, Yogyakartába tervezett Ázsiai Ifjúsági Találkozó előkészületi munkálatai is.

3185918366img-20160722-wa0010.jpg

„Egység a sokszínűségben” jellemezte a találkozót Manado püspöke, Joseph Suwatan atya, aki kiemelte, hogy semmi nem lehet jobb példa a békés együttélésre emberek és vallások közt, mint az ifjúság. A témák közt helyet kapott a közös megértés, az együttműködés és a szolidaritás kérdése is más vallások követőivel, például muszlim hívőkkel, annak érdekében, hogy együtt munkálkodhassanak a nemzet közös jólétén.

salib-iyd-keuskupan-manado-1-640x480.jpg

A fiatalok szemináriumokon, katekéziseken, imádságokon, zarándoklatokon, színházi és tánc előadásokon vehetnek részt, ezzel is kifejezve az indonéz szigetvilág kulturális gazdagságát és még inkább felismerjék magukban a vágyat a békés és harmonikus társadalom építése iránti.

img-20160722-wa0013_1.jpg

A találkozó himnusza ízelítőt ad a kulturális sokszínűségen és a hagyományokon átívelő evangéliumi örömből.

 

süti beállítások módosítása