Beszéljünk a menekülthelyzettel kapcsolatos félelmeinkről!
SZEMlélek 2016. szeptember 21.

Beszéljünk a menekülthelyzettel kapcsolatos félelmeinkről!

Sok érzés kavarog mindannyiunkban új élethelyzetünk kapcsán: önvédelem és szolidaritás, bizalom és bizalmatlanság, befogadás és elutasítás áll szemben egymással, néha egyazon szívben, észben. Ne féljünk szembenézni az érzéseinkkel!

sarigabi.jpg

Új rovatot indít a SZEMlélek blog szerkesztősége. A SZEMbenéző aloldal küldetése, hogy hármas szándékkal gyűjtsön össze gondolatokat, véleményeket és tényeket: szembenézés a népvándorlással (okok, hatások, megoldási lehetőségek), szembenézés Európa helyzetével és jövőképével, valamint szembenézés önmagunkkal. Azt reméljük, hogy az ebben a témában folytatott, hozzászólásokkal, reflexiókkal megtámogatott párbeszéd segíthet bennünket a közös útkeresésben, saját ismereteink, véleményünk, cselekedeteink formálásában.

Vitaindítóként Sári Gabriella szerzetes nővér videóüzenetét adjuk közre. A restaurátorművész tudja, mit beszél, hiszen élt Szíriában, barátai, ismerősei egy része most is ott lakik. Bejáratos idehaza a menekültek közé, találkozik sorsokkal, arcokkal. Nem a médiából tájékozódik tehát, hanem a valóságból indul ki. Ő is arra hív, hogy beszélgessünk, s ne féljük beismerni, ha félelem van a szívünkben. Legyünk bátrak, nyissuk ki még jobban a szemünket, a szívünket, merjük mérlegre tenni az érzéseinket!

További építő szembenézést, párbeszédeket kívánunk!

süti beállítások módosítása