Újabb keresztények ellen irányuló támadás Pakisztánban
SZEMlélek 2016. szeptember 02.

Újabb keresztények ellen irányuló támadás Pakisztánban

Péntek reggel két pakisztáni városban öngyilkos merénylők támadtak meg ártatlanokat, összesen 11 halálos áldozatot követelve. Az áldozatok egyike egy keresztény biztonsági tiszt, aki 4 merénylőt tartóztatott fel és értesítette a hatóságokat, így megakadályozta, hogy további áldozatokat követeljen a támadás.

A helyi rendőrség elmondása szerint négy bombával felszerelkezett öngyilkos merénylő támadta meg Peshawar városától nem messze fekvő keresztények által lakott területet. Egyikük a templomba ment, ahol nem talált senkit akkor. A támadásnak csak egy áldozata van, egy keresztény biztonsági tiszt, aki – a Brit Pakisztáni Keresztény Szövetség értesülései szerint – a támadásról időben tudomást szerzett, így értesítette a hatóságokat és visszatartotta a egyetlen pisztollyal. A hatóságok gyors közbeavatkozásának köszönhetően időben ártalmatlanították a fegyveres merénylőket, így több halálos áldozatot nem követelt az eset.

665003303001_2686447142001_201392392856774734-20.jpg

40 kilométerre a peshawari támadástól, Mardanban egy öngyilkos merénylő gránátot dobott a kerületi bíróság épületébe, majd felrobbantotta a testére erősített robbanószerkezetet. A pakisztáni kormány szóvivője elmondása szerint 10 halálos áldozatot követelt a merénylet.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is érte támadás a pakisztáni keresztényeket: márciusban a húsvéti ünneplő tömegben önmagát felrobbantva 70 kereszténnyel végzett egy merénylő.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása