A meglepetések, felbukkanások, rögtönzések pápája
SZEMlélek 2016. augusztus 02.

A meglepetések, felbukkanások, rögtönzések pápája

Ha egyházfő az ember, alaposan betáblázzák minden percét, aprólékosan megtervezik minden látogatását, előre megírt szövegeket használ, a környezete számára is kiszámíthatóan telnek a napjai. Na, de nem Ferenc pápának, aki az Ifjúsági Világtalálkozó ideje alatt több váratlan látogatással és meglepetésszerű találkozással is megajándékozta a krakkóiakat.

Július 28-án, csütörtökön a Czestochowa-i Jasna Gora szentélyhez tartva a Szentatya egyszerűen letért útjáról, és meglátogatta Franciszek Macharski bíborost, akit kórházban ápolnak súlyos betegséggel. Szombat reggel a lagiewniki Isteni Irgalmasság szentélyét látogatók is Ferenc pápa felbukkanásának lehettek tanúi, aki üdvözölte az összegyűlt híveket a bazilika egyik mellékoltárától.

A szombati virrasztás előtt Ferenc pápa, aki maga is jezsuita, a hivatalos programpontokon túl talált időt arra is, hogy váratlanul találkozzon jezsuita rendtársaival a krakkói érseki palotában.

poland-pope154-1880x1254.jpeg

Az IVT zárónapján, vasárnap, ahogy arról mi is beszámoltunk, az IVT-n önkénteskedő fiatalokkal való találkozásán Ferenc pápa egyszerűen félretette hivatalos beszédét és spanyolul rögtönözve folytatta tanítását. Ugyanezen a napon, mielőtt az egyházfő visszarepült volna Rómába, még megjelent egyszer az ideiglenesen „pápai ablaknak” nevezett palotai ablakban is.

njkwedq4ncfjcm9wfa_pap_20160727_1dl.jpg

Ferenc pápa meglepetésszerű látogatásai annyira nem lepte meg a fiatal zarándokokat, egyesek szerint ez szinte már hozzátartozik Ferenc pápa stílusához.

süti beállítások módosítása