Hőlégballonos világkörüli úton az ortodox atya
SZEMlélek 2016. július 18.

Hőlégballonos világkörüli úton az ortodox atya

Járt már az Északi- és a Déli-sarkon, megmászta a Mount Everestet és háromszor körbevitorlázta a Földet, de a művészeti életben jeleskedett, Oroszország egy magasan elismert művésze. Gondolnád, hogy egy papról van szó?

Fedor Konyukhov nem az átlagos papi életet éli. Kedden emelkedik magasba hőlégballonján Ausztráliából. És nem ez az első – s talán nem is az utolsó – őrült ötlete. Az Atlanti-óceán átevezésének rekordját is ő tartja, amit saját tervezésű hajóján valósított meg. Legnagyobb kalandja azonban 2010-ben kezdődött, amikor ortodox pappá szentelték Ukrajnában.russian-priest-fedor-konyukhov-has-completed-his-incredible-solo-voyage-across-pacific-ocean.jpg

Fiatal kora óta erről álmodott, mondta Fedor felesége a világkörüli útról. Ha sikerül 13 és fél napnál rövidebb idő alatt megtennie a 20 ezer mérföldes utat, akkor Steve Fossett 2002-es rekordját döntené meg és újból beírná magát a rekordok könyvébe. Ezzel ő lenne a második ember, akinek sikerült megtennie ezt az utat hőlégballonnal.

süti beállítások módosítása