Színezd, ahogy szeretnéd!
SZEMlélek 2016. július 15.

Színezd, ahogy szeretnéd!

Az elmúlt években felnőttek körében is egyre népszerűbb kifestőkönyvekben kerteket, erdőket, különféle mintákat színezhetünk ki. Valami különlegeset ad ehhez hozzá Daniel Mitsui, katolikus művész, aki középkori keresztény mintákat vegyíti a kifestőkönyvek világával.

A családjával Chicagóban élő művészt a 14-15. századi katolikus művészet és a japán grafika is inspirálta. Mitsui gyakran készített képeket fekete-fehérben, amiket aztán kiszínezett, és előfordult, hogy ezekből gyermekeinek is adott, akik a szentmisék alatt befejezték azokat. Ezek iránt egyre több barátja érdeklődött, így fogalmazódott meg benne, hogy publikussá tegye munkáit. Azóta honlapjáról bárki letöltheti a képeket egy szerény adományért cserébe. Nem sokkal később egy kiadó megkereste, így található már a boltokban első kifestőkönyve a rózsafüzér titkainak ábrázolásával. A következő könyve, ami szentek képeit tartalmazza majd, novemberben jelenik meg az Egyesült Államokban.last_judgment.jpgA kifestőkönyv képeinek egy részét Mitsui kérésre készítette, másik felét pedig otthonoktatott gyerekeinek, akik e képeken keresztül is tanulnak.

 - Az Egyház végtelenül gazdag művészeti hagyománnyal bír, de ezekben könnyen elveszhetünk. A középkori vallásos művészet, amely engem különösen érdekel, nagyon gazdag a katolikus egyházról adott tanításban is, mert teológiailag nagyon pontos, az egyházatyák írásait és a liturgiát is alátámasztja képeivel. Ezeket megismerve a katolikus hagyomány is könnyebb megérteni.

daniel-mitsui-mysteria_gloriae.jpg

süti beállítások módosítása