Dalok a zárdából
SZEMlélek 2016. július 14.

Dalok a zárdából

Lebben a fátyol, ring a csípő, dalolnak a nővérek. Hol máshol járnánk, mint egy dél-amerikai apácazárdában, ahol talán a világ legvidámabb szerzetesnői élnek.

2004-ben alapították a kolumbiai Cali városában a mára már 65 nőből álló csoportot, akik a közösségi médián keresztül evangelizálnak, ’Comunicadoras Eucarisiticas del Padre Celestial’ (nyersfordításban: A mennyei Atya eukarisztikus kommunikátorai) néven. Azóta kiadtak egy spanyol nyelvű albumot, Yo le Canto címmel (Énekelek) és már számtalan zenei videójuk elérhető online. Jelenleg is dolgoznak új dalokon, melyeket 2017-ben készülnek kiadni, és mint mindig, ezeket is  a nővérek írják és adják elő, a felvételeket is ők maguk készítik.

cf89eab9-928b-45f1-984e-b5b5bc0d4ac9_749_499.jpg

A kolumbiai közösség missziója, hogy olyan sokféle módon közvetítse az evangéliumot, ahogy csak lehet, különösen igaz ez az Atya szeretetére, mely közvetítése a nővérek karizmája. 

Hogy az üzenetet át tudjuk adni, nélkülözhetetlen, hogy az életünkkel is tanúságot tegyünk, hűségesek legyünk az Úrhoz és az Ő hívásához. A saját életünk az első csatorna, amin közvetítünk és kommunikálunk. Erre van a világnak szüksége, élő evangéliumra. A többi jön magától – mondta a közösség tagja, Maria nővér.

A célunk, hogy támogassuk az összes egyházmegyét, hogy így megerősödjön az Egyház. jelen szeretnénk lenni mindenhol, ahol az emberek nem hisznek, nem ismerik Isten, az elveszett bárányokat meg szeretnénk keresni és megerősíteni azokat, akik már rátaláltak a nyájra - mondta Maria nővér.

süti beállítások módosítása