Istencountry, popkultúra és Biblia, avagy Lovasi András szerint a világ
SZEMlélek 2016. július 13.

Istencountry, popkultúra és Biblia, avagy Lovasi András szerint a világ

Július elején indult el a Jézus és a Rock and Roll című beszélgetéssorozat, ahol Horváth Gergő vezetésével egészen más szempontból nézhetjük a popkultúrát: a Szentírással a hónunk alatt. A legfrissebb felvételen Lovasi András és Heidl György kalandozott a rock’n’roll keresztény gyökereitől a mai „istencountry”-ig.

Tudtad, hogy Lovasi Andrásról, a Kispál és a borz és a Kiscsillag együttesek frontemberéről neveztek már el evangéliumot? És hogy a Pécsi Egyházmegye Kulturális, Tudományos és Kommunikációs Irodájának igazgatója, Dr. Heidl György Kispál dalszövegeket gépelt?

maxresdefault.jpg

A Jelenések könyve egy istendicsőítő stadionrock lenne? Miért nincs helye a dobfelszerelésnek a templomban: zsinati félreértelmezés vagy a rossz ízlés miatt? Mi baja Lovasinak az általa „istencountry”-nak nevezett stílussal? S ha már szakrális zene, akkor mit hallgatna helyette szívesebben? (megoldás: Sator) Rosszabb az „észre sem veszem a háttérben liftzene”, mint a sátánista metál?

A csendből születő zenéről, Isten jelenlétéről, és ami még fontosabb, hogy találkozhassunk Vele, a mi jelenlétünkről is szóló hanganyagot ITT lehet meghallgatni.

süti beállítások módosítása