Muszlimból keresztény, menekültből testvér
SZEMlélek 2016. május 24.

Muszlimból keresztény, menekültből testvér

A Németországba érkező muszlimok közül egyre többen fordulnak a kereszténység felé, sokan válnak nyitottá Jézus tanításai iránt.

keresztel.jpg

A Közel-Keletről érkező, a keresztény tanításra nyitott migránsok számára nagy segítséget ad, hogy az evangélikus és katolikus egyház arab és perzsa nyelven, telefonon és SMS-ben is információt szolgáltat az érdeklődőknek. A megkeresztelkedni vágyók felkészítő foglalkozásokon vesznek részt, ahol alaposan megismerhetik a keresztény hitet és tanítást.

A keresztény tanításra nyitottak, a megkeresztelkedni vágyók jellemzően már saját hazájukban is érdeklődtek a kereszténység iránt, ám most tudják Jézus tanításait alaposan megismerni, mondta el Rainer Kiefer, a hannoveri evangélikus közösség vezetője. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a keresztelkedés jól átgondolt döntés legyen, lelkipásztori kísérettel. Kiefer szerint nem támogatják, hogy csak azért keresztelkedjen meg bárki, hogy nagyobb esélyük legyen a menekült státusz elnyerésére Németországban. Hannover egy másik lelkésze hangsúlyozta, hogy más, a migránsok által érintett településeken, ahol keresztény közösségekkel találkoznak, ugyancsak egyre többen keresztelkednek meg.

süti beállítások módosítása