Börtönben járt három magyar püspök
SZEMlélek 2016. május 12.

Börtönben járt három magyar püspök

Ráadásul egyszerre, majd ki is jöttek onnan. Az ökumenében erős Debrecen ugyanis három püspök székhelye, akik a cívis város új imatermét áldották meg közösen.

Ha nincs olyan hely a világon, ahol Isten ne lenne jelen, akkor nem lehet kérdés, hogy van-e helye kápolnának egy börtönben. Így gondolták ezt a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben is, ahol a fogvatartottak számára "elcsendesedési helyet" alakítottak ki.

3puspok.jpg

A helyiség átadásakor jelen volt Schmehl János, a Büntetés-Végrehajtás Országos parancsnok-helyettese, akinek köszöntője után Kocsis Fülöp görögkatolikus és Palánki Ferenc római katolikus püspök szentelte fel az imatermet, majd Fekete Károly református püspök tartott rövid áhítatot a dehir.hu beszámolója szerint (a képen balról-jobbra fordított sorrendben láthatóak, a mikrofonnál Bozorády András evangélikus lelkész áll).

Pancsusák Sándor, a debreceni intézet parancsnoka szerint az imaszobának nagyon fontos szerepe van a rabok mindennapjaiban, mert a hit ápolja a fogvatartottak lelkét.

(Fotó: dehir.hu)

süti beállítások módosítása