A SZEMlélek blogról
SZEMlélek 2016. április 27.

A SZEMlélek blogról

Válaszokat keresünk, párbeszédre hívunk, tiszteletben tartva egymás véleményét. Nyitott szemmel, nyitott szívvel igyekszünk megismerni a sokszínű világot.

Blogunk látogatói hozzánk hasonlóan válaszokat keresnek, s gyakran fordulnak hozzánk hasonló kérdésekkel. Ezekre válaszolunk az alábbiakban.

1. Ez egy katolikus blog?
Nem. A katolikus jelző használatának szabályozása egyrészt fenn van tartva a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia számára, másrészt a nyitottság jegyében olyan vélemények, tartalmak is helyet kaphatnak az oldalon, amelyek nem feltétlenül állnak teljesen összhangban a katolikus tanítással. A munkatársak többsége a katolikus egyház tagja, de vendégszerzők írásai is helyet kapnak időnként a blogon.

2. Kik állnak a kezdeményezés mögött?
Mögötte szerintünk senki, mellette egyre többen. A SZEMlélek blog magánkezdeményzésként indult el 2014 novemberében, Gégény István kommunikációs szakember, újságíró alapította. Azóta egyre többen vesznek részt az oldal szerkesztésében, fejlesztésében.

3. Mi a blog célja?
Tapasztalatunk szerint sokan örömmel fogadják, hogy vallási, főként a katolikus hitet, egyházat érintő témákról bátrabban, nyíltabban, kötetlenebbül beszélünk, mint a létező médiumok. Az a célunk, hogy párbeszédet generáljunk számunkra fontosnak tartott témákról, tabumentesen, őszintén, az önkritikát is felvállalva.

4. Miért kapnak helyet politikai témájú bejegyzések a blogon?
Miért ne? A politika hitünk szerint a köz ügye, amibe mindenkinek beleszólása van. Eleve úgy tűnik, Magyarországon szorosan összefonódik megannyi politikai és vallási kérdés, nincsenek éles határvonalak. Politikáról gondolkodni, pártpolitikai elfogultságtól mentesen - fontos feladatnak tartjuk. Számos sokakat foglalkoztató témának - migráció, nők társadalmi helyzete stb. - egyaránt létezik közéleti és hitéleti vonatkozása, amelyeket aligha tudnánk egymástól függetlenül kezelni.

5. Megoszthatom másokkal a blog tartalmát?
Köszönettel fogadjuk, ha eljuttatod másokhoz az itt olvasható, hallható, látható üzeneteket, hogy még többen bekapcsolódhassanak a közös gondolkodásba, párbeszédbe! Arra kérünk, hogy ilyen esetben magát a hivatkozást (vagy közösségi oldalunk bejegyzését) oszd meg, és ne egy-egy cikk teljes tartalmát, vagy a bejegyzés jelentős részét másold át a saját honlapodra, mert az szellemi tartalom lopásának minősül. Sajnos ilyen esetekkel is találkoztunk. Azért dolgozunk, hogy minél több értékes témát hozzunk felszínre - örülünk, ha közreműködsz az üzenetek továbbításában!

süti beállítások módosítása