Kedves hölgyek! Legyetek modellek!
Gégény István 2016. március 08.

Kedves hölgyek! Legyetek modellek!

Nők napján sokféle formában kifejezzük a hölgyek iránti tiszteletünket. Következzen három olyan történet, ami talán még inkább megtanít értékelni a szebbik nem igazi szépségét.

nok_dolores.jpg

Dolores Hart valójában Dolores Hicks néven született 1938-ban, ám korán beinduló filmes karrierje miatt színpadiasabb névre váltott. 18 évesen már Elvis Presley oldalán szerepelt a Loving You című filmben, s ő volt az első nő, akit a legendás énekes megcsókolt a kamerák kereszttüzében. Kilenc további filmben játszott a következő években, ám 24 évesen otthagyta addigi csillogó életét, és elhatározta, hogy szerzetesként szolgálja a jövőben az embereket. A döntés közvetlen előzménye az ismert szent életét feldolgozó Francis of Assisi című film elkészítése volt, amelynek forgatása kapcsán XXIII. János pápával is találkozott Dolores. Amikor bemutatkozott az egyházfőnek, mondván, ő az a színésznő, aki Assisi Szent Klárát alakítja, a pápa így válaszolt: "Nem, te magad vagy Szent Klára!" Ismerősei le voltak döbbenve, még pap barátja is próbálta lebeszélni a radikális váltásról. – Ó, ha hallanád, amit én hallok, te is így döntenél – válaszolta az egyik ilyen aggódó személynek, a szíve mélyén megszólaló belső meghívásra utalva. 2012-ben még az Oscar-díjak átadásán is megjelent, miután az életéről szóló dokumentumfilmet (God is the Bigger Elvis, micsoda cím!) jelölték a rangos elismerések közé. Nem volt teljesen ismeretlen számára a vörös szőnyeg, igaz, 1959 után "kis kihagyással" sétált rajta ismét.

nok2.jpg

Olalla Oliveros sikeres spanyol modellként kereste a betevőjét, filmekben és reklámokban is szerepelt. Aztán ellátogatott Fatimába, ahol saját bevallása szerint fölrengésszerű élményben volt része. Szerzetesi ruhában látta magát, s később sem tudta ezt a mélyen a gondolataiba égett képet elhessegetni. Úgy érezte, Jézus arra hívja ezáltal, hogy a kifutó és a képernyő helyett a megszentelt életet válassza. – Isten soha nem téved. Ha arra hív, hogy kövessen, nem utasíthatom vissza – magyarázta sokak számára meglepő döntését.

nok3.jpg

Amada Rosa Pérez Kolumbia egyik legsikeresebb modellje volt, amíg el nem tűnt a nyilvánosság elől. Öt évvel később adott ismét hírt magáról, bejelentve, hogy megtért, és bekapcsolódott egy egyházi közösség szolgálatába. Nem lett belőle szerzetes, sőt, szíve szerint visszatérne a modellkedéshez, persze egészen más értelemben. – Olyan modell szeretnék lenni, aki a valódi női méltóságot jeleníti meg a világ számára ahelyett, hogy kereskedelmi célokra áruba bocsátaná magát. Korábban állandóan rohantam, stresszes napokat halmoztam egymásra, könnyen ideges lettem. Most békében élek, s minden pillanatot élvezek, amit az Úr ad nekem – fogalmazott Amada.

Isten éltesse a nőket, sok örömben, szeretetben! Tessék bátran hasonlóan "modellkedni"!

(Forrás:churchpop.com)

süti beállítások módosítása