Liberális újságírók: nemcsak fizikai létezés van
Gégény István 2015. november 18.

Liberális újságírók: nemcsak fizikai létezés van

A TVShoeShine csapata gondolt egy merészet, és misére invitálta az Index és a 444 hírportálok egy-egy munkatársát. Ezt követően leültek beszélgetni, egy katolikus pap társaságában. Érdekes gondolatok kerültek terítékre.

tvss.jpg

A szerkesztők megfogalmazásában két kortárs, nem hívő újságíró szemüvegén keresztül igyekeznek három kisfilm formájában bemutatni, mit lát a kor embere abból, ami a templomban történik.

- Alapvetően nem politikai hovatartozásuk alapján kerestük meg az újságírókat, egyszerűen kíváncsiak voltunk a véleményükre. Mivel a párbeszéd hívei vagyunk, felkértük őket egy beszélgetésre - válaszolta a SzemLélek blognak a film készítésével kapcsolatban Bazsik Ádám, a TVShoeshine egyik alapítója. Elmondta, hogy egyáltalán nem kellett noszogatni a riportalanyokat: nyitottak voltak, örömmel vettek részt a szentmisén és az azt követő dialógusban.

- Eddig csupa pozitív visszajelzést kaptunk, életkortól függetlenül. Köszönet érte! Major Péter munkatársamat, a téma felelősét egy idősebb hölgy személyesen is megkereste, hogy gratuláljon. Ez azért fontos nekünk, mert láthatóvá válik, hogy nem csupán a fiatalok körében népszerűek a filmjeink - reagált a beérkező véleményekkel kapcsolatban Bazsik Ádám. Különböző felekezetű tizenéves fiatalok is írtak a készítőknek, nagyon tetszett nekik az első filmrészlet. Beszédes tény, hogy közösségi oldalukon egyetlen nap leforgása alatt sokszoros nézettség tapasztalható az átlagos megtekintésekhez képest.

Mise trilógia 1. rész - CommonPost from shoeshine.hu - TVShoeShine on Vimeo.

Mise trilógia 2. rész - CommonPost from shoeshine.hu - TVShoeShine on Vimeo.

Az alkotóknak nincs direkt szándékuk ezzel a kezdeményezéssel. Remélik, hogy közvetve azért mindenki tanulhat belőle valamit, s talán új nézőpontot adhatnak a készítők és a megszólalók az emberek szentmiséhez való viszonyához.

Gégény István

süti beállítások módosítása