Csaba testvér kéri: ne keltsünk víruspánikot!
SZEMlélek 2020. február 27.

Csaba testvér kéri: ne keltsünk víruspánikot!

A ferences szerzetes szerint alaptalan a koronavírus miatti hisztéria.

bcs_1.jpg

– Sajnos egyik kedves kolléganőnk, aki a múlt hét végén tért haza Olaszországból, semmi baja nincs, de ma nagy hirtelen a hatóságok észbe kaptak és karanténba rakták 14 napra a társaival! Igazából otthon kell maradjon és néha meglátogatja öt egy maszkos ellenőr – írja a SZEMléleknek elküldött üzenetében Böjte Csaba.

Személyesen nem kíván állást foglalni a koronavírus egészségügyi kockázatait illetően, hiszen, mint írja, "a papok hit és erkölcs dolgában kompetensek", felhívja ugyanakkor a figyelmet egy közismert romániai orvos kivételes hozzáállására. Răzvan Constantinescu önként jelentkezőként kéri, hogy fertőzzék meg ezzel a vírussal, így bizonyítaná ugyanis be, hogy "alaptalan ez a hisztéria, ami kialakult a koronavírus körül".

A SZEMléleknek nyilatkozó Észak-Olaszországban élők szavai egybecsengenek Csaba testvér buzdításával. Az ide kattintva elérhető cikkünkből kiderül, hogy bár fokozott veszélyérzet van a légkörben, az európai vírusgócpont közvetlen közelében élők türelemmel, a pánikot kerülve élik meg a jelenlegi helyzetet.

 

– Erőt, egészséget és főleg a karanténba zárt emberek számára türelmet kérve Istentől – e sorokkal zárja felhívását Csaba testvér.

(Kép forrása: MTI)

süti beállítások módosítása