Kisfiúként a kukába dobták, mára dollármilliókat keres
SZEMlélek 2020. január 28.

Kisfiúként a kukába dobták, mára dollármilliókat keres

Freddie csupán pár napos volt, amikor drogfüggő, prostituáltként élő édesanyja egy szemetesbe dobta.

web3-freddie-figgers-portrait-wiki.jpg

Szerencsére a gyermeket megtalálták és nevelőotthonában helyezték el. Betty és Nathan Figgers úgy döntöttek örökbefogadják a gyermeket biológiai lányuk mellé. Annak ellenére, hogy egy boldog, szerető otthonban nevelkedett, a család egy vidéki házban lakott, amely azt jelentette, hogy a környéken mindenki tisztában volt tragikus helyzetével, Freddie pedig nem tudta lemosni magáról a „szemetes baba” jelzőt, írta a Lightworkers riportere, Mary Asbaucher. Elkötelezett szüleinek hála, a fiatal Freddie-nek lehetőséget adtak arra, hogy felfedezze, mi is érdekli igazán.Amikor 9 éves volt, apja vásárolt neki egy régi Macintosh számítógépet, hogy azzal babrálhasson.

A fiatal mérnök bizonyította tehetségét azáltal, hogy darabjaira szedte a számítógépet, majd újra összeszerelte azt.Freddie tehetségének hála, tinédzserként munkát kapott a helyi városházán, ahol számítógépeket javított. 15 évesen egy javító műhelyt üzemeltetett a szülei nappalijában, majd 17 éves korában elhagyta az iskolát, és elképesztő módon ekkorra már 150 ügyfele volt, akik megbízták őt, hogy weboldalakat és tárolóhelyeket hozzon létre nekik.

Amikor apjánál Alzheimer kórt diagnosztizáltak, Freddie vállalkozása komoly változáson ment keresztül.

Most, 20 évesen, Freddie-nek új ötlete támadt, hogy segíthessen nehéz helyzetben lévő apján: „Nehéz volt azt látni, ahogy egyre romlik az állapota - ez olyan, amit sosem felejtesz el. Mindig annyira hálás voltam neki és édesanyámnak, hogy megtanítottak, sose hagyjam, hogy a körülményeim határozzák meg, ki vagyok.”- mondta. Ennek hatására Freddie kifejlesztett egy nyomkövető eszközt, melyet édesapja cipőjébe helyezhet el, ha netán az valamikor eltévedne. Ez az eszköz lehetővé tette, hogy Freddie megtalálja apját, bármerre is járjon és kommunikáljon vele, ha eltéved. Mire elérte a 23 éves kort, eladta a találmányát 2,2 millió dollárért, apja halála előtt két évvel.

2017-ben Freddie adatcsomagokat és okos telefonokat forgalmazó cégének, a Figgers Wireless-nek bevétele becslések szerint 62 millió dollár volt; és Freddie még nem érte el a 30 éves kort. A siker ellenére a vezérigazgató még mindig azt kereste, hogy segíthetne másokon: „a legjobb dolog amelyet egy ember megtehet, az az, hogy jó hatással van másokra”.

Egy olyan rendszert fejlesztett ki, amely cukorbetegeken segít az inzulinszintjük beállításában Bluetooth technológián keresztül, jelenleg pedig azon dolgozik, hogy segíthessen a családoknak tartani a kapcsolatot azokkal a tagokkal, akik az utcákon élnek, hiszen „Lehetnék én is az utcákon-lehetnék hajléktalan vagy halott, ha születésem után nem találnak rám.” - mondta.

Freddie ismeri biológiai anyja hátterét, kapcsolatba lépni vele viszont nem akar.

„A szüleim örökbefogadtak, szeretetet és jövőt adtak nekem. Mindent megtettek annak érdekében, hogy jobb hellyé tegyék a világot és most én is ezt szeretném tenni.”

Amellett, hogy technológiai tudását használva segít másokon, rendszeresen támogat időseket, hogy tudják fizetni a számláikat, ifjúsági programokat szponzorál, családokat ment meg az otthonuk elvesztésétől és főiskolai ösztöndíjakkal karol fel fiatalokat.

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása