Pizzában mérhető a kollegák közti szolidaritás
SZEMlélek 2019. január 16.

Pizzában mérhető a kollegák közti szolidaritás

Megesett a kanadai légiforgalom irányítók szíve amerikai társaikon, ezért államokon átívelő összefogással segítik kollégáikat, akik hetek óta fizetés nélkül teljesítik munkájukat.

50414286_2304476456439321_8732366865860395008_n.jpg

A történet ott kezdődik, hogy Donald Trump a végletekig ragaszkodik az amerikai-mexikói határra építendő falhoz, ám az ötletet, mondjuk úgy, nem fogadták kitörő ovációval a törvényhozók közt, így az ország költségvetését sem fogadták el. Ennek köszönhetően az ország történelmének leghosszabb kormányzati leállásának lehetünk szemtanúi, amely ma a 26. napját éli. A leállás 800 ezer kormányzati dolgozót érint, akikből sokakat kényszerszabadságra küldtek.

Ám a légiforgalmi irányítóknál nincs megállás. A 4. hete tartó állapotban az amerikai központ dolgozóinak segítségére a kanadai légiirányítók siettek: múlt csütörtök óta több mint 350 pizzát juttatak el hozzájuk.

A vancouveri irányítóközpontban kihelyezett egy plakát arra bíztat, hogy vegyenek amerikai kollégáiknak egy szelet pizzát 5 dollárért, s megköszönik USA-beli dolgozóknak, hogy még így is tartják a frontot a munkában és még ilyen körülmények között is biztonságosan kezelik a forgalmat.

- Az amerikaiak reakciói nagyon szívmelengetőek voltak, többször előfordult például, hogy a kanadai légtérbe becsekkoló pilóták külön megköszönték a gesztust a légi irányítás nevében - mondta Peter Duffey, a Kanadai Légi Irányító Szervezet elnöke.

(forrás: AIRportal.hu; index.hu; fotó: PWM ATCT facebook)

süti beállítások módosítása