Betegséggé nyilvánították a videójáték-függőséget
SZEMlélek 2018. június 19.

Betegséggé nyilvánították a videójáték-függőséget

Az Egyesült Királyságban magánklinikákon kezelik a függőket, Dél-Koreában törvénnyel tiltják el a 16 éves aluliakat az online játékoktól.

20344994_dd057ff266c3d3284c61d77a22df4e2b_wm.jpg

Már több országban is közegészségügyi problémaként kezelik, így például Japánban figyelmeztetést kapnak a játékosok bizonyos idő után, míg egy kínai internetszolgáltató korlátozza a gyerekek a játékkal eltölthető idejét.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is mentális rendellenességek közé sorolja ezentúl, felkerült a betegségek nemzetközi osztályozási listájára, mely így definiálja:

A játékfüggőség olyan súlyosan vagy tartósan visszatérő viselkedés, amelyben a játék elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben.

A WHO szerint a videojáték-függőség sajátos elmeállapotként való elismerése a közegészségügyet szolgálja, általa az országok jobban felkészülhetnek a probléma azonosítására.

A videójáték-függőség egy év alatt felismerhető és diagnosztizálható, de súlyosabb esetekben akár rövidebb idő alatt is megállapíthatják a diagnózist, olvasható az index.hu oldalán.

(index.hu)

 

 

süti beállítások módosítása