Ígéretszegő papnak még nem örültünk ennyire
Gőbel Ágoston 2018. április 24.

Ígéretszegő papnak még nem örültünk ennyire

2014 áprilisában szinte felrobbantotta az internetet egy éneklő ír pap, név szerint Ray Kelly atya, aki igen sajátos módon adta áldását az elé járuló házasulandókra.

ray1.jpg

A személyre szabott Hallelujah című dal előadását több mint 70 millióan látták a nagyobb videómegosztó portálokon. Kelly atyáról hamarosan kiderült, hogy valójában profi énekes, aki 2015-ben már a harmadik albumát adta ki. A BBC felkereste az egyre népszerűbbé váló atyát. – Ezzel tudok adományokat gyűjteni a helyi karitatív szervezeteknek – nyilatkozta. – Szeretek énekelni, de nem foglalkoznék ezzel egész életemben, szeretem plébánosi teendőimet. Azt gondolom, a tehetség egy ajándék, és ha ajándékot kapsz, meg kell osztanod másokkal – fogalmazott. Hozzátette, soha nem jelentkezne tehetségkutató műsorba. Mint mondta, papként élvezi, amit csinál, de elképzelni sem tudná, hogy az egész élete csak az éneklésről szóljon.

Úgy tűnik, négy év elég volt ahhoz, hogy Kelly atya meggondolja magát. A Britain’s Got Talent április 21-én közvetített műsorában már a színpadon láthattuk a népszerű papot. Mint elmondta, sokan biztatták a tévés szereplésre és ő maga is rendszeres nézője volt a tehetségkutató műsornak. Feltette magának a kérdést, miért ne lehetne ő az első pap, aki megnyeri a versenyt? Az évek alatt bátorságot gyűjtött és most jelentkezett.

A zsűri tagjai az elején még viccelődtek az atyával, ám az R.E.M. együttes Everybody hurts című dalának előadását követően bennük ragadt a szó. A csodálatos előadás már megtekinthető a Youtube-on.

Kelly atya produkcióját szuperlatívuszokkal illette a zsűri négy tagja, különösen a szigorúságáról híres Simon Cowell-t ragadta magával a dal. Ray Kelly egyhangú igen szavazatokkal került a következő fordulóba.

Gőbel Ágoston

(Nyitókép: joe.co.uk)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása