Újabbat rúgott az állam a kínai keresztényekbe
SZEMlélek 2018. április 10.

Újabbat rúgott az állam a kínai keresztényekbe

Szinte lehetetlen Bibliához jutni a Kínai Népköztársaságban.

china.jpg

Könyvesboltokban már rég nem kapható a Szentírás, melynek újfent már az internetes árusítását is betiltotta a kínai állam, így az eddig kiskaput jelentő online kereskedelmi szálakat is elvágták a hívek elől. Egyedül a templomok könyves standjain lehet hozzájutni a Bibliához, ezzel a keresztény vallás lett Kínában az egyetlen a világvallások közül, melynek könyvei nem érhetőek el szabadon.

A kereszténység közösségi médiában való megjelenését is szigorúan szabályozzák, ezzel szemben a hagyományos kínai vallásokat, mint a buddhizmust és a taoizmust, széles körben hirdetik.

Ez az ország keresztény befolyásoltságát visszaszorító intézkedések közt a legfrissebb, ami egy újabb fejezet Kína és a Szentszék elhúzódó konfliktusában, ami az ázsiai országok püspökeinek kinevezése felett robbant ki. Az országban élő katolikusok jelenleg is megosztottak azok közt a püspökök közt, akiket az állam nevezett ki, így a Vatikán nem ismer el, és azok közt az elöljárók közt, akiket a Vatikán nevezett ki, de nincs jogi státuszuk az országban, így titokban kell folytatniuk munkájukat, így a "föld alá" kényszerülnek híveik is.

(Forrás: The New York Times)

süti beállítások módosítása