Bulizónát is érintett Győrben a belvárosi keresztút
Gégény István 2018. március 30.

Bulizónát is érintett Győrben a belvárosi keresztút

Második alkalommal játék végig Krisztus szenvedésének és halálának 14 állomását a kisalföldi megyeszékhelyen. A célt, hogy kivigyék a világba a megváltás üzenetét, sikerült elérni.

0_2.jpg

– Azért visszük a keresztút stációit Győr belvárosának utcáira, hogy nem hívő embertársainkat is emlékeztessük arra, hogy Jézus Krisztus keresztútja mindannyiunk életében folytatódik – határozta meg a rendezvény célját Veres András győri megyéspüspök 2017 Nagypéntekén, az első belvárosi keresztút kapcsán. Arról az alkalomról ebben a cikkünkben számoltunk be.

1_16.jpg

Idén élő közvetítéssel segítette a SZEMlélek azok bekapcsolódását az elmélkedésekbe, akik nem tudtak személyesen jelen lenni a programon.

A több részből álló videófelvétel utólag is megtekinthető (a kisfilmek minősége az élő közvetítésből adódik).

Az imádságos összejövetel végén Veres András utalt rá, hogy különleges zónán is áthaladt a menet: ez pedig a Rába partjának azon része volt, ahol jellemzően szórakozva, italozva töltik a hétvégi estéket a fiatalok. A két világ találkozása nagyobb konfliktusoktól mentesen zajlott – az ilyen formában bulizók többsége tisztelettel elfogadta, tudomásul vette a tömeg áthaladását, csupán néhány odakiáltás hallatszott, amiket hamar el is fújt az esti szellő. Sokan hidakról, ablakokból követték az eseményeket, s próbálták megérteni, mi ez az egész jelenség.

2_11.jpg

3_11.jpg

Szép élményt jelentett, hogy a látszólag "kívülállók" többsége rácsodálkozva azonosult azzal, hogy egy ilyen keresztútjárás, leginkább pedig a kereszt, annak hordozása is az életünkhöz tartozik.

süti beállítások módosítása