Egy apáca szembeszállt a világhírű énekesnővel
SZEMlélek 2018. március 11.

Egy apáca szembeszállt a világhírű énekesnővel

A történetnek végső kimenetele nincs, ugyanis bírósági kihallgatás közben elhunyt a 89 éves szerzetesnővér. De a tanulságok itt maradtak velünk.

katy.jpg

Catherine Rose Holzman lehetett volna egy átlagos szerzetesnővér. De nem lett az: úgy vonul be a történelemkönyvekbe, mint az apáca, aki nem engedte, hogy Katy Perry megvásároljon egy kolostort – adta hírül a BBC.

Nővértársával, Rita Callanan-nal közösen azért emelt óvást az ingatlanvásárlás ellen, majd adta el inkább egy másik vállalkozásnak az épületet, mert ellenezték, hogy olyan személy legyen az új tulajdonos, aki lelkesen népszerűsíti a homoszexualitást. Az egyik dalában például az énekesnő arról áradozik, hogy megcsókolt egy másik nőt, és mennyire élvezte, egy közismert dala Budapesten forgatott videóklipjében két fiú is egymásba bonyolódik.

Azért kötött ki a bíróságon az ügy, mert sem a helyi főegyházmegye vezetője – Los Angeles érseke –, sem a Vatikán nem engedélyezte a 7,5 millió dolláros ingatlan eladását.

Catherine Rose Holzman élete utolsó interjújában arra kérte az énekesnőt, "hagyja abba". – Ez senkinek semmi jót nem tesz, viszont megbánt másokat – hagyta hátra búcsúüzenetként Katy Perry számára a nővér.

A Katheryn Elizabeth Hudson néven született előadóművész vallásos családban nőtt fel – szülei mindketten lelkipásztorok –, keresztény nevelésben részesült, egyházi zenén nőtt fel.

(Kép forrása: therealdeal.com)

süti beállítások módosítása