Usain Bolt megígérte, betartotta
SZEMlélek 2018. február 27.

Usain Bolt megígérte, betartotta

Nem a magyar gyorskorcsolyázóknak küldendő pezsgőről van szó, hanem arról, hogy a világ leggyorsabb embere focistának áll.

bolt.jpg

A nem csupán a futópályán, de a sportolói lazaságban, mókázásban is utolérhetetlennek számító jamaikai sportember egy ideje azzal hívta fel magára – sokadjára – a figyelmet, hogy közölte: erős vonzást érez a zöld gyep iránt.

Tegnap még csak annyit súgott a világnak, hogy kedden kiderül, melyik csapatot erősíti majd. Eljött a kedd, le is hullt a lepel. Egy jótékonysági meccsen lép majd pályára a futózseni, egyből csapatkapitányként. A ROW rövidítéssel jelzett gárdát vezeti majd, ami hiába jelent "sort" angolul, valójában a Rest Of the World, vagyis "a világ többi része" kifejezést takarja. Ez pedig az ellenfélhez, vagyis az angol válogatotthoz viszonyítva nyer értelmet, amelyben sokadjára Robbie Williams fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot. Igen, ő sem hivatásos focista, hanem énekes.

bolt2.jpg

Ebből már talán nem nehéz kitalálni, hogy jótékonysági kezdeményezésről van szó.

2018. május 10-én 20 órai kezdettel rendezik a meccset az Old Trafford stadionban, a cél pedig adományok gyűjtése az UNICEF (Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja) javára. Az idei meccs játékosairól a csapatkapitányokon túl még nem tettek közzé információt, korábban viszont olyan nevek álltak csatasorba, fogtak össze a közös ügyért, mint Will Ferrell, Woody Harrelson, Mike Myers színészek, a futballista legendák közül Diego Maradona, Zinedine Zidane, Luis Figo, Seedorf, Seaman és Ronaldinho is labdába rúgott – bár Seamen főként a lövések hárítását vállalta magára.

Ide kattintva lehet jegyet venni. 16 év felett 20 angol fontba kerül egy belépő, alatta ennek a felét kell csupán kifizetni.

Ha valaki azt gondolná, hogy amolyan kocafocit ígérő gálamérkőzés várható, annak részben igaza lehet, de csak részben. A korábbi hasonló meccsek interneten elérhető felvételei alapján láthatott a publikum bravúros átemelést, trükkös cseleket, pazar szabadrúgásból esett gólt, simán villant a jogos sárga, akár kétszer is ugyanazon személynek. Hogy a tréfa se maradjon el, 2014-ben José Mourinho, a világválogatott edzője egy váratlan pillanatban felment a pályára, szabálytalankodott egyet, hogy aztán ő is megkapja a maga kiállítását.

De nyilván nem ez a lényeg. Hanem az, hogy segíteni jó, tehetjük ezt örömmel is, játszva, felszabadultan, boldogan...

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása