Majdnem kivégezték a családirtót, de az apja megbocsátott neki
SZEMlélek 2018. február 24.

Majdnem kivégezték a családirtót, de az apja megbocsátott neki

Percek voltak hátra az életéből egy méreginjekcióra várakozó elítéltnek, amikor kegyelmet kapott.

gyilkos1.jpg

Thomas Whitaker 2003-ban bérelt fel egy gyilkost, hogy végezzen a szüleivel és az öccsével. A támadásba az anya és a testvér belehalt, az apa viszont súlyos sérülései ellenére életben maradt.

A felbujtót halálra ítélték, s majdnem végre is hajtották a büntetést. Csakhogy fél órával a méreginjekció beadása előtt csörgött a telefon a halálsoron – kiderült, hogy Texas állam kormányzója megkegyelmezett az elítéltnek, így kivégzés helyett életfogytiglani büntetés vár rá.

Nem magától tett így az állam vezetője: Thomas apja, Kent folyamodott kegyelemért a kormányzóhoz. Vagyis az mentette meg a családirtó életét, akit meg akart öletni a saját fia.

Greg Abbott azzal indokolta döntését, hogy meggyőző volt számára az apa érvelése. Kent Whitaker ugyanis arra hivatkozva kért kegyelmet az őt is megöletni szándékozó fiának, hogy ha utolsó közvetlen családtagját is elveszítené, azzal ismét áldozattá válna.

gyilkos2.jpgItt még együtt a család

A kivégzés előtt is ott volt az apa a fia mellett, együtt várakoztak az ítélet végrehajtására, amikor megérkezett az a bizonyos telefonhívás, amellyel az apa a kormányzó közreműködésével megmentette a felesége és másik gyermeke életét kioltó fia életét.

(Forrás: independent.co.uk via 444.hu, fotók: chron.com, wsbradio.com)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása