Mélyen vallásos volt a Zombie szerzője, énekese
SZEMlélek 2018. január 18.

Mélyen vallásos volt a Zombie szerzője, énekese

Váratlanul hunyt el a világhírű The Cranberries frontembere, Dolores O'Riordan január 15-én. A 46 éves énekesnő dalait ismertük, ám hitét csak most ismerhetjük meg igazán.

dolores-oriordan.jpg

Az írországi Limerickben nőtt fel az énekesnő, aki gyakran beszélt mély hitéről és az ima fontosságáról életében. A város püspökének visszaemlékezése szerint O'Riordan sokat merített spiritualitásából a zenéhez, és halálával egy kedves, finomlelkű és tehetséges lélek tért vissza Teremtőjéhez.

- Többször énekeltem a Vatikánban, ami hatalmas megtiszteltetést jelentett számomra - mondta egy 2017-ben adott interjúban O'Riordan.

Édesanyja remélte, hogy megszentelt hivatást választ lánya és szerzetesnő lesz, de végül a zenei karrier mellett döntött Dolores, akit a Fájdalmas Szűzanya (Mater Dolorosa) után nevezett el. Bár édesanyjának ezt az álmát nem teljesíthette, egy másik vágyát valóra váltotta.

- Az egyik legjobb dolog az volt, hogy édesanyámat is elvihettem Rómába, és találkozhatott II. János Pál pápával. Teljesen odavolt! A Szentatya olyan jó ember volt, nagyon kedves volt velünk, igazán szerettem őt - vallotta az énekesnő.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása