Hajléktalanszálló lakója a barcelonai olimpikon
SZEMlélek 2018. január 17.

Hajléktalanszálló lakója a barcelonai olimpikon

Állami gondozásban nőtt fel két testvérével együtt Lénárt Ferenc, aki nehéz körülmények ellenére jutott a világ legjobbjai közé.

hajlektalan2_818x600_focuspoint_926x504.jpg

Az 1992-es barcelonai olimpiára induló magyarok közt Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás és "Atom Anti" mellett az ország legjobb súlyemelői is indultak a megmérettetésen, köztük a szekszárdi Lénárt Ferenccel. Bár érmet nem sikerült szerezniük, Ferenc súlycsoportjában a 9. helyen zárta a tornát.

A világ legjobbjai közt versenyző szekszárdi súlyemelő ma a város hajléktalanszállóján él. A pécsi intézet falai közt nőtt fel két bátyjával, akikkel azóta megromlott a kapcsolata. A városi klubban kezdett sportolni, már a '88-an szöuli olimpián is ott volt. Később a szekszárdi csapathoz igazolt, ahol országos és nemzetközi karrierje is kiteljesedett. Nagykanállal ette az életet, fogalmaz Ferenc, voltak kapcsolatai, de soha nem nősült meg, gyermeke nincs. Sosem volt saját családja és otthona, olvasható a teol.hu cikkében. 

1993-ban vonult vissza a most 53 éves férfi, és pályafutása befejezése után beköltözött a szállóra. Csípőműtétre vár, alkalmi munkákból él, építkezéseket dolgozik, "amíg fel tud menni a létrán". A jövőjével kapcsolatban nem túl bizakodó Ferencet bemutató cikk a Tolna megyei hírportálon olvasható.

süti beállítások módosítása