Vitakultúra és párbeszéd - e hívószavak mentén fejlődik a Facebook
SZEMlélek 2018. január 15.

Vitakultúra és párbeszéd - e hívószavak mentén fejlődik a Facebook

Több személyes bejegyzés barátoktól és családtagoktól, kevesebb fizetett hirdetés, kattintásvadász hír és "cuki" videó. Ez várható a Facebook legújabb frissítésétől, jelentette be Mark Zuckenberg.

Sőt, az ismerősök bejegyzéseiből is az olvasmányos bejegyzések, az élő kapcsolatot jelentő videók és azok a tartalmak, amelyek körül beszélgetések, párbeszédek alakultak ki kapnak nagyobb teret a hírfolyamban. 

11_facebook_250.jpg

A közösségi oldal az új intézkedéssel - legalábbis az Index szerint - nemhogy nyerne, hanem visszaesésekre számít, legalábbis rövidtávon. De céljuk, hogy a Facebookon eltöltött idő értékesebb legyen, és ezért még ezt a példátlan átalakítást is vállalják.

Zuckerberg szerint az elemzéseik mind azt mutatták, hogy az emberek akkor hajlandók még több időt az oldalon tölteni, ha közben minőségi kapcsolatba bonyolódnak hasonlóan gondolkodó emberekkel, írja az Index. 

A frissítés olyan vállalkozások becsődölését is jelentheti, amelyek eddig kizárólag a közösségi oldalon keresztül történő elérésekre építették, így webshopok, nagy médiacégek, startuppok zárhatják be a boltot. 

Ha ez az ára a vitakultúra, a párbeszédre való képességünk javításának, akkor vállaljuk a kockázatot!

(forrás: index.hu)

süti beállítások módosítása