Kína leggazdagabb embere szegényként boldogabb volt
SZEMlélek 2018. január 10.

Kína leggazdagabb embere szegényként boldogabb volt

Jack Ma angoltanárból lett a dollármilliárdokat érő vállalkozás tulajdonosa.

Az Alibaba.com alapítója és ügyvezető elnöke főiskolai évei után, 1988-ban szülővárosában angoltanárként dolgozott, havi 12 dolláros fizetéssel (ma átszámolva kb. 3 ezer forint). Mégis azt vallja, hogy élete ezen időszakában jobb élete volt, mint valaha, sőt, legalább annyira volt boldog - vagy talán még boldogabb is, mint Kína leggazdagabb embereként.

oj-aj068_alibab_j_20160427064726.jpg

Szép gondolatok, ám kissé üresen csengenek egy milliárdos szájából. De Ma azt is elmondja, hogy miért gondolja így, hogy mit jelent számára gazdag embernek lenni.

- Ha kevesebb, mint 1 millió dollárod van, akkor tudod, hogy költsd el a pénzt. De ha annál több pénzed van, akkor az már nem a te pénzed... Az a pénz, ami nekem van, az felelősség. Az emberek belém vetett bizalmát jelenti. 

Jack Ma több alkalommal is nyilatkozott a milliárdos léttel járó gondokról. Szerinte bárki, akinek 1 millió dollárja van, az szerencsés, de ha eléri a 10 milliót, az már gondokkal jár. Ma elmondta, érzi annak szükségét, hogy a pénzét a társadalom javára fordítsa, ami nem kis vállalás a világ legnagyobb online viszonteladói oldalának tulajdonosától.

- Amikor az emberek túl sokat gondolnak rólad, akkor az a felelősséged, hogy lecsillapodj és önmagad légy.

(uk.businessinsider.com)

süti beállítások módosítása