45 millió forintnál is több gyűlt össze az édesanyjukat elvesztő hármasikreknek
SZEMlélek 2018. január 09.

45 millió forintnál is több gyűlt össze az édesanyjukat elvesztő hármasikreknek

Összefogtak az emberek a félárván maradt hajdúszoboszlói testvérek támogatására. 15 ezer adakozó, többségében magánszemélyek, kevesebb mint egy hónap alatt több mint 45 millió forintot adtak össze az édesanyjukat elvesztő Mira, Léna és Milán támogatására.

blikk.jpg

A támogatók közül sokan tárgyi adományokat ígértek, voltak, akik hosszútávú segítséget ajánlottak. A legkisebb felajánlás 200 Ft volt, a legnagyobb pedig 3 millió, ami egy cégtől érkezett, ismertette a pénzgyűjtést koordináló Tündérkör Alapítvány kuratóriumi elnöke, Gyöngyösi Péter. Elmondta, személyes érintettség okán vállalták fel az ügyet: egy önkéntesük jó barátja az özvegyen maradt édesapa, Fábián Tamás.

Az adomány további sorsáról az édesapa dönt majd, ám a civishir.hu értesülései szerint valószínűleg babakötvényt nyit gyermekeinek, és építkezésbe kezd. A hajdúszoboszlói önkormányzat erre a célra egy telket biztosít a Fábián családnak a településen. Ezenkívül a városvezetés egy szakképzett ápolót is biztosít a gyermekek ellátására, aki egyébként a család tagja. 

Gyöngyösi Péter elmondta, hogy szervezetük halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket, mélyszegénységben élő, önhibájukon kívül elszegényedett családokat támogat tárgyi adományokkal, a családsegítő és a gyámhatóság közreműködésével. A többletadományokról ők gondoskodnak majd, ami így bizonyosan jó helyre kerül.

A debreceni kórház osztályán ápolt csecsemők súlya szépen gyarapszik, légzéstámogatásra sem szorulnak már, így hamarosan hazaengedik őket. A december 15-én született hármasikrek édesanyja a császármetszés után, a HELLP-szindróma következményeibe halt bele.

 

süti beállítások módosítása