Ferenc pápa: Eltékozolt és megsebzett év van mögöttünk
SZEMlélek 2017. december 31.

Ferenc pápa: Eltékozolt és megsebzett év van mögöttünk

A katolikus egyházfő december 31-én arról beszélt, hogy 2017-et háborúskodás, igazságtalanság és hazugságok terhelték.

papaferenc.jpg

Ferenc pápa a Szent Család vasárnapjára eső vesperáson úgy fogalmazott a Szent Péter Bazilikában, hogy az emberiség sokféle módon "eltékozolta és megsebezte" az elmúlt esztendőt – idézte a pápa szavait a Reuters.

Úgy látja, a világban dúló háborúk a legnyilvánvalóbb jelei az abszurd, meg nem bánt gőgnek, ugyanakkor sok egyéb bűnös tett is komoly károkat – emberi, társadalmi és környezeti visszaesést – okozott.

A Vatikáni Rádió beszámolója szerint ehhez Ferenc hozzátette:

Felülkerekedik bennem ezért a hála, amit Róma püspökeként érzek a lelkemben azok iránt, akik nyitott szívvel élnek ebben a városban. Rokonszenvet és hálát érzek mindazon személyek iránt, akik napról napra, kisebb vagy nagyobb konkrét gesztusokkal hozzájárulnak Róma közjava számára: törekszenek a legjobban betölteni a kötelességüket, körültekintőek a közlekedésben, tiszteletben tartják a köztereket és jelzik azokat a dolgokat, amelyek nem mennek jól. Figyelmesek az idős és nehézségben lévő emberek iránt. Ezer és egyféle konkrét magatartásformákon keresztül fejezik ki a város iránti szeretetüket. Szónoklatok és feltűnés nélkül, a polgári jólneveltség stílusával a hétköznapokban. Ennek révén csendesen hozzájárulnak a közjóhoz.

(Kép forrása: cnn.com)

süti beállítások módosítása