Lelki elsősegély a reptéren
SZEMlélek 2017. december 18.

Lelki elsősegély a reptéren

Talán a repterek még a bevásárlóközpontoknál is zsúfoltabbak a karácsonyi időszakban, ez időszakban negyedével megnő a repülőjáratok száma. Ebben a káoszban mi lehetne jobb, mint a rohanásban találni egy csendes pontot, ahol még az adventi gyónást is el lehet végezni.

A világ 30 országában papok és lelki segítők várják az ünnepekre hazatérőket a reptéri kápolnákban. 

plane-travel-why-do-you-have-to-keep-blinds-up-on-take-off-and-landing-136406892955203901-160620150302.jpg

- Segítünk az embereknek. Rohannak egyik járattól a másikig, hogy hazaérjenek mielőbb, és sokan közülük sebeket hordozna. Őket szeretnék elérni, hogy a Szentlélek ereje által annyi gyógybalzsamot adhassunk nekik, amennyit csak tudunk - mondta az észak-karolinai reptéri lelkészség vezetője. - Vannak köztünk felszenteltek és olyanok is, akik nem papok vagy szerzetesek, de mindannyian nagyon elkötelezettek vagyunk.

A kápolnákban szolgálók sokféle bajra ismernek gyógyírt, segítik a gyászolókat, a válást átélőket, a magánnyal küzdőket.

- Amikor segítünk valakinek, a köszönetük annyira szívből fakadó és szó szerint, szinte elsöprő. Habár csak egy pillanatig tart, de mégis ez az életünk. Gyakran, soha többet nem találkozunk azzal az emberrel, de gyógyulunk és gyógyítjuk azokat, akiknek fájdalmuk van. 

A kápolna vezetője szerint az utasok akár hisznek Istenben, akár nem, a reptéri kápolnák missziója a világon mindenhol ugyanaz: közelebb hozni Isten örömét mindenkihez, akivel kapcsolatba kerülnek - egészen beszállásig.

(romereports.com)

süti beállítások módosítása