A szív megszakad: a kórházban hagyták a szülők beteg gyermeküket
Gégény István 2017. szeptember 29.

A szív megszakad: a kórházban hagyták a szülők beteg gyermeküket

Egy hat hónapos kisfiú súlyos szívelégtelenséggel született, eddigi életét kórházban töltötte. Szülei nemrég lemondtak róla, egy üzenetet hagytak hátra.

sziv.jpg

A győri Petz-kórházban fekszik az árván maradt Zsombor, akin már két szívműtétet hajtottak végre, s egy harmadik is vár rá. Monitorok figyelik a légzését, a szívverését, táplálását mesterségesen is biztosítani kell – mutatja be a kisfiú állapotát a Kisalföld, a teljes cikk ide kattintva olvasható.

– Ne ítélkezzen senki, hiszen nem tudjuk, a szülei miért hozták meg azt a döntést, hogy lemondanak a beteg gyermekükről. De megtették, ezt hivatalosan is megerősítette a kórház orvos igazgatója – írja az emberi témákat mindig nagy érzékenységgel megközelítő Sudár Ágnes.

A kisfiú megsegítésére gyűjtés indult a közösségi médiában, egy háromgyermekes anyuka fogja össze a kezdeményezést. Pár perce az alábbi üzenetet tette közzé:

Kedves Felajánlók!

A pici fiúnak rengeteg minden érkezett és fog is. Nagyon köszönjük, hogy ennyien segítetek és segítettetek. A Lurkó alapítvánnyal egyeztetve mindene meg van a picinek, amire szüksége van. Ami összegyűlt a kisfiúnak, de ezt a mennyiséget Ő egyedül nem tudja kiélvezni, továbbítjuk a kórház azon lakóinak, akiknek szintén szükségük van rá! Illetve a megfelelő szervezeteknek, akik szintén fel tudják használni a rászoruló piciknek. Minden felajánlás eléri a célját és segíteni fog egy picinek! Köszönjük a segítséget!

(Illusztráció forrása: ahchealthenews.com)

 

süti beállítások módosítása