Válaszokat keresünk,
párbeszédre hívunk
nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Ilyen egy valódi Lélekmentő
2017. szeptember 12. írta: SZEMlélek

Ilyen egy valódi Lélekmentő

Gondolt egyet Michael atya és vett egy mentőautót az interneten, amit aztán mobil gyóntatószékké alakított. 

12182015p10ph.jpg

Azóta Lélekmentővel járja Louisianát Michael Champagne atya és a Megfeszített Jézus Krisztus közösség tagjai, hogy szokatlan módon hozzák újra közel az egyházhoz azokat, akik eltávolodottakat, és szirénával felszerelt mentőautójukban újjáélesszék a hitet. 

Irgalmasságot akarok és nem áldozatot.

(Máté evangéliuma 9,13)

Olvasható nagy betűkkel a különleges jármű hátulján, de az autó eredeti célját is megismerhetjük - még mindig ott áll rajta: Hadikórház.

Michael atya fejében a Lélekmentő ötlete kórházi lelkészként töltött szolgálata idején született meg, majd Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság évében váltották valósággá az álmot. Azóta másfél év telt el, több mint 4 ezer gyónást hallgatott végig a mentőautóban szolgáló atya, köztük olyanokét, akik több mint 50 éve nem járultak szentséghez.  Az egyháztól való sok évtizedes távolléteket tör meg a barátságos és kissé szokatlan légkör, hiszen olyanokkal is találkoznak missziójuk során, akik már nem mennének el a templomba, akiket valami távol tart a hagyományos egyházi keretektől.

A Lélekmentőben gyónók különleges "orvossággal" térhetnek haza: egy kis üvegcsében rózsafüzért találnak, mellette a "betegtájékoztatót", ami napi imára hívja őket. 

Michael atya bízik benne, hogyha nem is mindenki megy el gyónni, attól még a kegyelem működik.

Bízzunk benne, hogy szolgálatuk továbbra is hazahívja az Egyházhoz azokat, akik távol járnak!