Mit szólsz hozzá? Kezdődnek a Csillagvizsgáló vitaestek!
SZEMlélek 2017. szeptember 11.

Mit szólsz hozzá? Kezdődnek a Csillagvizsgáló vitaestek!

Gundel Takács Gábor faggatásával szeptember 14-én elindul a virtuális kommentáradat valódi, személyes párbeszéddé formálása.

csillag.jpg

– Meg kell találnunk a fórumokat, ahol nyíltan és higgadtan beszélhetünk a témáról – fogalmazott néhány napja Veres András egy bizonyos kérdés kapcsán, amelyet érintő megszólalása élénk társadalmi reakciókat váltott ki.

Akkor már hónapok óta zajlott a SZEMlélek és a Háló közös vitaest-sorozatának előkészítése, mégis szívesen idézzük a püspök friss szavait, ugyanis szándékaink teljes mértékben találkoznak iménti gondolatával.

Számos olyan téma, dilemma gyűlik nemzetünk tarsolyában, amelyekről fontos, hasznos párbeszédet, akár vitát is folytatnunk - nyíltan és higgadtan. Erre vállalkoztunk eddig is a SZEMlélek internetes felületén, s ezt a dialógust terjesztjük ki 8 vitatest formájában, amelyek során nem csupán szabad, de ajánlott is hozzászólni, kérdezni, érvelni, ellenérvelni. Merthogy ezáltal fejlődhet vitakultúránk, bővülhet látókörünk, s megajándékozhatjuk egymást saját gondolataink mellett a megértés örömével is.

Minden alkalommal egy fő vitapartner vállalkozik rá, hogy egyrészt kifejtse az adott témát érintő meglátásait, majd "állja a sarat", vagyis fogadja a jelenlévők reakcióit. A nyolc vállalkozó a kéthetente csütörtökönként rendezendő események sorrendjében: Gundel Takács Gábor, Bolyki László, Illés-Tóth Anna, Lukácsi Katalin, Beer Miklós, Simon András, Nagypál Szabolcs, Várszegi Asztrik. A vitaestek helyszíne a Háló budapesti Kulturális és Közösségi Központja, a moderátor Gégény István, a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztője.

vitaest_plakat_0907.jpg

A részvétel díjtalan, ám a terem befogadóképessége miatt előzetes regisztrációra buzdítjuk mindazokat, akik jelen szeretnének lenni és aktívan bekapcsolódnának az élő párbeszédbe. Gundel Takács Gábor vitaestjére még van néhány szabad hely, itt lehet jelentkezni. Ha betelnek a férőhelyek, a regisztrációval nem rendelkezőket sajnos tudjuk majd beengedni.

IDE KATTINTVA LEHET JELENTKEZNI AZ ELSŐ VITAESTRE.

Találkozzunk, beszélgessünk, kérdezzünk, keressünk válaszokat, utakat közös jövőnk fontos témáiban!

süti beállítások módosítása