Dávid atya szószék helyett kajakból hirdeti az Igét Houstonban
SZEMlélek 2017. augusztus 31.

Dávid atya szószék helyett kajakból hirdeti az Igét Houstonban

A drámai esőzés miatt nem jutottak el múlt vasárnap a templomba a hívek. Mit tehet ilyenkor egy pap? Oda megy, ahol az emberek vannak...

david1.jpg

David Bergeron autójában vészelte át a szombat estét a heves esőzések miatt kialakult áradásnak köszönhetően. Nem így tervezte, haza akart érni estére, de nem járt sikerrel. Másnap hiába is misézett volna a megszokott helyszínen, hiszen a híveknek épp más elfoglaltságuk akadt – mentették, ami menthető, például a saját életüket.

Dávid atya önmagában is kuriózumnak tekinthető, hiszen francia-kanadaiként angol nyelvű országban egy 80 százalékban latin-amerikaiak által lakott, főleg spanyolul beszélő társadalmi közegben szolgál. De sportolni is szeret, s hogy, hogy nem, az alkalmi szálláshelyéül szolgáló pickup hátsó traktusán egy kajakot szállított. Ebbe ült át a négykerekűből, hogy minél közelebb kerüljön a bajbajutottakhoz, így nyújtott megerősítést, vigaszt sokakhoz odakiabálva: "Isten továbbra is itt van velünk".

david2.jpg

A kajakos misszionáriusra a média is felfigyelt, s ugyanaz jutott eszükbe a sajtómunkásoknak, amire aztán Dávid atya is célzott. Péter apostol a vízen járt, most pedig egy pap tesz valami hasonlót. Nem nagy csoda, egészen aprónak tűnik talán, de megpróbáltatások idején az ilyen apróságok is képesek reményt adni a a kétségbeesetteknek.

A valódi vízenjárás mellett egy másik csoda is elmaradt viszont: mindenképp szeretett volna misét bemutatni David Bergeron, ám épp nem volt nála bor. Hiába próbálkozott azonban a boltokban, a szigorú szesztilalom idején még egy papnak sem adnak felmentést.

– Sajnos nem tudtam átalakítani a vizet borrá. Paptestvéreimmel igyekszünk nem túl komolyan venni magunkat, viszont nagyon komolyan vesszük Isten akaratát, még válságos helyzetekben is igyekszünk megtalálni a szépséget. A mi karizmatikus központunk is elázott, de tudom, hogy rengeteg ember sokkal nehezebb helyzetbe került, mint mi – fogalmazott életteli derűvel a pap, aki arra kéri Istent, hogy mielőbb száraz időjárással áldja meg Houstont és környékét.

(Forrás: cruxnow.com, a fotók forrása David Bergeron Facebook oldala)

süti beállítások módosítása