Válaszokat keresünk,
párbeszédre hívunk
nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Mik vannak: a magyar kormány a Soros-tervet hajtja végre
2017. augusztus 08. írta: Gégény István

Mik vannak: a magyar kormány a Soros-tervet hajtja végre

Orbán Viktor szerint jobb, ha a magyar választók tudják, mi Soros György terve. Egyetértünk, ezért bemutatjuk, miről van szó.

soroskep.jpg

Erős határőrizetre van szükség. A kvótarendszer nem megfelelő megoldás. Nem lehet egyes országokra rákényszeríteni olyan menekültek befogadását, akiknek eszük ágában sincs odamenni. Arra kellene törekedni, hogy a konfliktusövezetek országait, a háborúk által sújtott államok szomszédait a jelenleginél bőkezűbben támogassa az EU ahelyett, hogy az uniós országok a határaikon menekültközpontokat tartanak fenn. Legyen egységes a menekültkérelmek elbírálása, ezáltal ne azt az országot terhelje a visszatoloncolás miatti befogadás kényszere, ahol a menedékkérőt az EU területén regisztrálták.

Az előbbi gondolatok merőben összecsengenek ugyan a magyar kormány által hangoztatott törekvésekkel, ám azokat nem Orbán Viktor, nem is Kövér László, Schmidt Mária vagy Kovács Zoltán ötölte ki, hanem az, aki az ő világlátásuk szélesedéséhez, szakmai előrehaladásukhoz is hozzájárult. Az idézett mondatok ugyanis abban a Soros-tervben szerepelnek, amely aktuálisan a kormánypárt megszólalóinak minden 3-4. mondatában előkerül, éspedig úgy, mintha valami háborús fenyegetésről lenne szó. Aki nem hiszi, itt ellenőrizheti. Ha nem sikerül megnyitni a cikket (regisztráció kellhet hozzá), itt egy összefoglaló angol nyelven, ez pedig a terv automatikusan generált, nem túl magyaros fordítása.

Kétség sem fér hozzá, hogy vannak társadalmi és keresztényi szempontból is vitatható törekvései Soros Györgynek, ám ebből a bizonyos hétpontos tervből valamiért csak azokat a részeket szereti kiemelni a hazai kormánypropaganda, amelyek felnagyítva, eltúlozva az ellenségkép vélhetően sokmilliárdnyi közpénzből finanszírozott fenntartásához szükségesek.

Az semmiképp nem tűnik igaznak az írás alapján, hogy illegális migránsok millióit akarná bárki Európába telepíteni. Soros aktuális felvetése évente 300 ezer üldözött ember, valódi menekült befogadását javasolja (akik nem illegális migránsok). Sőt, ha egy ilyen, ellenőrzötten végrehajtott befogadási rendszer kiépülne, ez visszaszoríthatná szerinte az illegális próbálkozásokat. A befogadások megvalósításában a magyar származású üzletember a közösségek szerepét látja döntő fontosságúnak.

Utolsó pontként a gazdasági (nem illegális) bevándorlást is szükségesnek tartja Soros György, amellyel az elöregedő, demográfiai kihívásokkal küzdő kontinens problémáit lehetne részben orvosolni. Ezzel nem igazán lehet gondja a magyar kormányzatnak, hiszen letelepedési kötvényektől szomszédos országokból bevonzani kívánt munkaerőig sokféle módon már gyakorolja is hazánk vezetése azt, amit a terv elméletben felvet.

Soros György régi és új tervei

"...létezik egy Soros-terv. Ez négy pontból áll. Maga írta le, maga a Soros-birodalom tette közzé, és kezdte meg a toborzást e terv végrehajtása érdekében. A terv úgy hangzik, évente be kell hozni több százezer, lehetőleg egymillió, minden évben egymillió migránst muszlim világból az Európai Unió területére. A második pontja, hogy mindegyikőjüknek kell adni az érkezéskor 4,5 millió forint értékű eurót, ezt az ötletgazda szívesen megfinanszírozza..."

Ezeket mondta a magyar miniszterelnök 2017 júliusában Tusnádfürdőn. Nem lehet tudni, mire gondolt, de létezik egy olyan terv, amit Soros György jegyez, és ilyen felvetések is szerepelnek benne. Csakhogy akárhonnan nézzük, az a korábbi, idejétmúlt terv 6 pontból áll, ráadásul 2015 szeptemberében publikálták.

Két év alatt történt néhány változás a világban, az európai menekültkrízisre ez kiváltképp igaz. Nem is volt könnyű előkeresni azt a 2015-ös írást, miután "Soros-terv" megjelöléssel napjainkban azt a 2016 júliusában megjelent, 7 pillérre épülő tervet érdemes alapul venni, amire ez a cikk is épül.

Nyilvánvalón azért írt újabb, 7 pontos tervet az egy évvel korábbi, 6 pontos terv helyett Soros György, mert - amint erre utal is a dokumentumban - a tapasztalatok alapján érdemes újragondolni bizonyos dolgokat, levonni a tanulságokat. Az például nem lehet igaz egyszerre, hogy 1 millió embert, vagy 300 ezret fogadjon be szerinte Európa.

Úgy gondolom, érdemes minderről párbeszédet folytatnunk, akár vitáznunk, ez a cikk épp ezzel a céllal a született. Aki viszont ellenállhatatlan vágyat érez lólábazás és egyéb vádaskodások megfogalmazására, nyugodtan tartsa meg magának ezen téves rögeszmét! Inkább olvasgasson ilyeneket. Miután kéretlenül, mértéket nem ismerve az arcunkba tolta a kormány a maga üzenetét, fontos, hogy megismerjük az összképet, ami mindannyiunk sorsára hatással lehet. Ezt szeretné maga a kormányfő is, ahogy a bevezetőben ezen vágyát felidéztük.

Az csak a második kérdés lehet a sorban, hogy ez a bizonyos terv jó-e, vagy rossz. Erről ugyanis csak akkor tudunk párbeszédet, vitát folytatni, ha ismerjük azt a bizonyos gyakran emlegetett tervet.

Az összeesküvések hívei előszeretettel vonnak párhuzamot Soros György és Ferenc pápa közé. Most boldogok lehetnek, a közös nevező ugyanis eléggé nyilvánvaló. Nemrég például a lovagkeresztes Bayer Zsolt volt kénytelen kamera előtt bevallani, hogy fogalma sincs róla, mit is vall a pápa azzal kapcsolatban, amire reagálva ő tenyészállathoz hasonlította az egyházfőt. Eredeti forrás helyett a "sajtóból" tájékozódott, jelentsen ez bármit, majd meglepve ismerte el, hogy több általa élesen kritizált pontban valójában egyetértenek a pápával. Vajon feltételezhető-e, hogy Orbán Viktor és társai csupán a "sajtóból" hallottak volna az alighanem a következő időszak politikai mantrájának választott Soros-tervről? Merthogy a tények alapján nagyon úgy tűnik, hogy a magyar kormány konkrétan ama borzasztónak kikiáltott Soros-terv egyes pontjait hajtja végre, avagy kommunikálja saját célkitűzéseként.

Aki tehát jövő tavasszal rájuk szavaz – akár tudatosan, nagy elszántsággal, akár a megfélemlítő kampánycunami hatására –, a legfrissebb Soros-terv megvalósítására voksol.

Az pedig egészen elborzasztó, beteges folyománya a hazugnak tűnő propagandának, amikor kormánypárti politikusok valóban rászorultnak ítélt menekültek számára jótékonyan segítséget, pihenési lehetőséget felajánlók ellen kezdenek hadjáratba. Az egyik fideszes képviselő a zaol.hu közlése alapján így fogalmazott arról a bizonyos táboroztatásról: "Ez nem jelent letelepedést, de olyan szempontból veszélyes ez a szervezet, hogy mondhatjuk, hogy a tevékenysége része a Soros-tervnek." Tehát se letelepedés, se migránsok, hanem 1-2 hetes pihenés üldözöttek, menekültek részére, de "Soros-terv" és kész.

Engem egyébként nem érdekelt eddig ennyire részletesen Soros György tevékenysége, gondolatvilága. Szerintem az átlagembereknek nincs kellő rálátásuk arra a nagypályás ideológiai és gazdasági csatára, amit a hatalmasok vívnak a fejünk felett, ezért megalapozatlan lenne részinformációk alapján bárkinek a pártjára állni. Ahogy arról sem kampányol például a kormány, hogy Putyin vagy Erdogan mennyire veszélyes szövetséges, az általuk kiépített látszatdemokrácia persze enélkül is intő jel lehet(ne). Pedig ha sorosozásra futja a keretből, nyugodtan tovább lehetne folytatni az ilyen jellegű tájékoztató tevékenységet.

gi_intro.jpgMinket, átlagos magyar embereket leginkább az foglalkoztat mostanában, hogy van-e választásunk a következő, 2018-as választáson. Ha erre volna bárkinek valami hasznos terve, ossza meg lehetőleg minél többekkel! Mindegy, mennyi pontból áll.

Gégény István

(Kép forrása: georgesoros.com)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Vélekedő 2017.08.08. 17:55:17

Vitaindító cikk???

Kétség sem férhet hozzá, hogy Soros és a működése gonosz, aljas irányú. Nekem nincs miről vitáznom.

Inkább megteszem a tőlem telhetőt, hogy segítsem a nemzeti, keresztény vonalat, és tájékoztassam, akit csak tudok, a Soros-féle globalista, abortusz-párti, gender-párti, és homoszexuálista romboló erőkről.

Ez a cikk megint elszomorított, pedig ezen a blogon, újabban olvastam értékes írásokat is.

sinus67 2017.08.09. 07:35:48

@Vélekedő:

Írásodon kissé elgondolkodtam.

Honnan is tudjuk, hogy Soros és a működése gonosz és aljas irányú?

A kormány-propagandából, az összeesküvés elméleteket összegyűjtő médiákból!

Miért is hiszünk vakon ezeknek a média felületeknek?

Hát Soros gazdag! Nem szerezhette másként a vagyonát csak hazugságokkal, csalással, megtévsztéssel. Legalábbis az irígység mindenkivel ezt mondatja. Kár is ezt tagadni, mert az irígység ősi emberi tulajdonság. Amennyiben nem küzdünk ez ellen, az történik, hogy akire irigyek vagyunk, arról bármilyen negatívumot elhiszünk.

Van-e ellentmondás a szemléletben!

Van, persze! Magyarország nemzeti gázszerelőjének a gazdagodása senki emberfiát nem zavarja annyira, mint Soros tevékenysége és gazdagsága, valamint a "terve".

Miért van ez így?

Mert a kormány nem azzal kezdte a Soros elleni kampányt, hogy "ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén".
Szépen csepegtettek. Először fel kellett korbácsolni az irígységet. Spekuláns! Így szerezte a vagyonát, majd megölte (volna) az anyját. Azután kezdődhetett a mindent bele kampány, aminek az alapja a migránsok elleni félelemkeltés. Ezt később összekapcsolták Sorossal! Mit Sorossal? Soros-tervvel, aminek célja Európa elárasztása migránsokkal (iszlamista terroristákkal).
Igaz, hogy a 4-6-7 pontos (kinek hogy tetszik) terv azzal kezdődik, hogy a menekültek problémáját, azok hazájában, vagy az azzal szomszédos országokban kellene megoldani. És később visszatérhetnek a hazájukba.
De ezt senki nem említi.
Csak azt, hogy milliószám kelle őket befogadni és Euro tízezreket kell rájuk költeni fejenként. Stb. Stb.

És közben szinte az összes megyei lap, meg rádió Orbá.., akarom mondani Mészárosé és Vajnáé. A média egyensúly felborulva, de a kutyát nem érdekli, mert SOROS!
Újjabb ingatlanpanama derülne ki, de a kutyát nem érdekli, mert SOROS!
Mészáros sorban nyeri a közpénzes pályázatokat, de a kutyát nem érdekli, mert MIGRÁNS!
Olyan törvénymódosítások, törvényalkotások történtek az elmúlt években (pl. az új Munka törvénykönyv megalkotása), ami az egyszerű, bérből és fizetésből élőket hátrányosan érinti, de a kutyát nem érdekli, mert GYURCSÁNY!
Az ország lakosságának egy jelentős része külföldre vándorolt, de kit érdekel, mert SOROS!
Az egészségügy színvonala jelentősen romlott, de kit érdekel mert MIGRÁNS!
És lehetne sorolni.

Tegyük fel igazad van! Soros gonosz, aljas irányú. Téged az ország problémái, a közpénzek magántőkévé alakítása (igaz ez nem spekuláció általi gazdagodás), a nyugdíjrendszer és az egészségügy romokban heverése már nem is érdekel?

Téged ezek a dolgok nem zavarnak? Szerinted miért tolják túl a Sorosozást és a migránsozás? Azért, hogy ne legyen pihenő, amikor felteheted a kérdést:

- Hé Viktor! Nem ezt igérted!

Vélekedő 2017.08.09. 10:07:50

Itt a videó, amelyben Soros saját mondatai leplezik le immoralitását, jellemét, saját mondatai !!!
(Magyar és angol felirat a cc - re kattintva.)

magyaridok.hu/kulfold/e l-akartak-titkolni-mi-megmutat juk-1769506/

dome64 2017.08.10. 00:32:47

Ki kell hogy ábrándítsam a szerzőt: nincs választási lehetőség. A választás értelmi, és nem érzelmi tevékenység. Ezért a két láb rossz, négy láb jó világában a választás utópia.

Horvath Zsoltr (törölt) 2017.08.10. 15:38:19

Soros egy tözsdespekuláns, akinek nagyon sok vér tapad a kezéhez. Nem kéne ilyen blogon szentté avatni...

dome64 2017.08.10. 22:52:11

@Horvath Zsoltr: bocsáss meg, de ugye az megvan, hogy zömmel erősen baloldali, nota bene kommunista vicclapokban szokott a "tőzsdei spekuláns" negatív alakban megjelenni. A konzervatív világban a tőzsdei befektetésekkel, és egyéb ilyen ügyletekkel foglalkozó személyek a tőke áramlását elősegítő, komoly és megbecsült tevékenységet folytató személyek.

miért 2017.08.12. 08:14:09

@Vélekedő: Ez lenne a hiteles forrás? Mint negyven éve a népszabadság!

Horvath Zsoltr (törölt) 2017.08.14. 16:20:39

Soros egy igazi Diabolos-megosztó. A szónak a pejoratív értelmében. Abból szedte meg magát, hogy másokat tönkretett. Szép teljesítmény. Gégény elvtárs példaképe? Orbán Viktor kormánya keresztény, jobbat nem tudok elképzelni Magyarországon. S minden nap imádkozom, hogy a liberalizmus minden istentelenségével tünjön el a földröl, s minden ember jusson el Krisztus ismeretére, s hogy minden ember jó katolikus kereszténnyé váljon.

dome64 2017.08.14. 22:54:05

@Horvath Zsoltr: igazad van! Döntsük le az összes Kossuth szobrot, aki előfutára volt magyar politikai liberalizmusnak. Számoljunk le Deákkal, a Tiszákkal (szobra is van egyiknek, azt is lehet borogatni); és nem kell Széll Kálmán, és nem kell Wekerle! Mert mind, mind hittek szólás és lelkiismereti szabadságban, a szabad piacban, jog előtti egyenlőségben, és többi liberális értékben. Mert bizony mind, mind liberális volt! Ők voltak magyar liberalizmus megteremtői, a Szabadelvű párt tagjai.

Tényleg muszály ennyire egyszerűnek lenni?

Jakab.gipsz 2017.08.15. 17:07:01

@dome64: Te vagy túlságosan egyszerű, gondolkodású.

Azért mert mára kiderült az a filozófia által már ismert tény, hogy a "szabad-elvűség" lényegét tekintve logikai paradoxonhoz vezet.
Ez az elmebajos Soros pontosan ezt használja ki, amikor önmeghatározó gitt-egyletekkel és a civil-nyilvánosság hatalmával hülyíti a nyugatot.

dome64 2017.08.16. 23:15:20

@Jakab.gipsz: veled is csak egyetérteni lehet:
végre le kell számolni az olyan liberális ostobaságokkal, mint a törvény előtti egyenlőség!
Az olyan sorosista butítással, hogy az embereknek joguk van a nyilvánossághoz akkor, ha ki akarják fejezni a véleményüket, és akkor is, ha csak igényt tartanak arra, hogy megtudjanak, és megtudhassanak minden olyan információt, amely hatással van, vagy lehet az életükre!
Tényleg ostoba liberálbolsevik elképzelés, hogy Magyarországon valaha szabadság lehet nepotizmus helyett.

(Egy gond azért még így is maradt: ha figyelmesen elolvasod a II. Vatikáni zsinat dokumentumait, akkor sajnos rájössz, hogy a katolikus egyház irányadónak fogadta el a politikai liberalizmus társadalmi konszenzusát, és így ezt az elfogadást lényegében minden katolikusnak is követendő értékké tette. Természetesen ez csak egy katolikusnak lehet probléma, egy nép-nemzeti-magyar-kereszténynek biztosan nem.)

Jakab.gipsz 2017.08.17. 10:52:03

@dome64:
Bár csak igazad lenne. Értem és kedvelem az iróniádat is.

Sajnos a mára kialakult helyzet, azok a makacs tények mást mutatnak, amellyel nap mint nap szembesülünk, mást mutatnak.
Nem szükséges nekem mint külsős kereszténynek, (egyik felekezettel sem vagyok elégedett), és Fidesz hívőnek, sem lennem ahhoz, hogy a szabadságunkat veszélyeztető lépéseket, éppen a szabadságról szónoklók szavaiban fel ismerjem.
E szavakkal intettél meg:

"ha figyelmesen elolvasod a II. Vatikáni zsinat dokumentumait, akkor sajnos rájössz, hogy a katolikus egyház irányadónak fogadta el a politikai liberalizmus társadalmi konszenzusát, és így ezt az elfogadást lényegében minden katolikusnak is követendő értékké tette".
Erről a sunyi paktumról nem tudtam.
Atya úr Isten ! Ezek szerint a Vatikán át állt az ateistákhoz!

Sajnálattal közlöm veled azt a tényt, hogy a politikai filozófiánkat meghatározó "washingtoni konszenzus", röviden szólva marhaság, az emberiség legostobább megegyezése, amit (a jó-szándékú) ember csak kiagyalhatott.
Ami pedig a legszörnyűbb az, az általad közölt tény, hogy ezt az agyrémet a Vatikán megkajolta, benyelte mint kacsa a nokedlit.
Ez egy intellektuális leépülés utolsó fázisa, amely elszomorít.

Egy felől biztosítalak, nálam az egy és oszthatatlan emberiségnek, protekciója van, szót emelek érdeketekben, noha csak egy vagyok közületek egy hétköznapi kis ember, számotokra mentséget keresek. Másfelől azért keresek mentséget számotokra, mert felebarátaim kedvelek benneteket, és a gordiuszi csomókat is kedvelem, amelyeket szerettek kiagyalni, hogy aztán jól bele gabalyodjatok, roppant szórakoztató kibogozni.

Ezért készítettem számotokra egy új kultúra filozófiát, nos ezért van nagy pofám, mert álláspontom szerint, a problémákat megoldani kell, nem pedig alkudozni róluk, egy kufár demokrácia keretében.

Ezért készítettem számotokra egy új filozófiát, ami szerintem tökéletes, koherens és konzisztens, megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyeket ti magasan képzett tudósok, nem tudtok, mint ahogyan hét milliárd ember közül senki sem tud.
Csak még nincs kész úgy ahogyan én szeretném, a címét még nem döntöttem el, továbbá telis teli van stilisztikai és nyelvtani hibákkal ezért még csinosítgatom.

Mind ezek tudatában el készítetten egy kb. 15-20 oldalas kivonatot úgy, hogy azt egy felnőtt középiskolai végzettségű is megértse, (csak legyen olvasott ember), és a magasan képzett tudósainkra is inspirálóan hasson.

Előre bocsájtom, nem én vagyok az okos, én semmit sem találtam ki, és csak különbséget teszek a "nincs" és a "semmi" között, Bólyai, Neumann, Poincaré-Perelmann, és Fermat-Wiels tételeinek a segítségével és meg nevettetlek benneteket.
Azért kell megnevettetni benneteket, mert a tudás, sohasem kelt gyűlöletet.
Ha pedig már tudunk valamit a saját jelenlétünk, jelentőségéről, tök, (tökéletesen) mindegy kitől tudjuk.