"A homoszexualitás gyakorlását szorgalmazók a gonoszság szolgálatába állnak"
SZEMlélek 2017. július 14.

"A homoszexualitás gyakorlását szorgalmazók a gonoszság szolgálatába állnak"

A címbeli kijelentés az Evangélikus Missziói Központ által a nyár közepén kiadott állásfoglalás egyik lényegi üzenete.

homo.jpg

Tömör és konkrét közlemény jelent meg a saját nemükhöz vonzódók témájában az evangelikus.hu honlapon, amely ide kattintva olvasható teljes terjedelemben. Néhány gondolatot kiemeltünk – szívesen fogadjuk olvasóink moderált hozzászólásait.

Elismerjük, hogy keresztyénként és egyházakként sok esetben mi sem megfelelően viszonyulunk a homoszexuálisok felé.

Sokan – tudatlanságból – figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a homoszexuálisok többsége részben körülményeinek áldozataként (szocializáció) vált ilyen hajlamúvá.

A homoszexuális együttélést nem fogadhatjuk el a heteroszexuális házasság legitim alternatívájaként. Ugyanez a házasságon kívüli heteroszexuális kapcsolatokra is igaz.

A homoszexualitás gyakorlását a teljes Szentírás kijelentése alapján az Isten által megszabott normától való eltérésnek tekintjük, és nem egy, a normális viselkedés keretein belül elfogadott variációnak. Nem támogatunk semmilyen álteológiai érvelést, amely megpróbálja ennek ellenkezőjét bizonyítani.

Az előítéletesség, a gyűlölet, az utálat, a verbális vagy tettleges agresszió gonosz dolog, de a homoszexualitás gyakorlását szorgalmazók is a gonoszság szolgálatába állnak, amikor jónak mondják azt, amit Isten rossznak mondott.

(Forrás: evangelikus.hu, kép: comingcleandad.com)

süti beállítások módosítása