Muszlim és keresztény, két jó barát?
SZEMlélek 2017. július 05.

Muszlim és keresztény, két jó barát?

Muszlimok és keresztények egységében látja a szigetország jövőjét a Fülöp-szigetek bíborosa, aki a Marawiban dúló harcok kapcsán nyilatkozott.

– Akik vallási konfliktusként szeretnék beállítani az Iszlám Állam terroristái által elkövetett merényleteket, tévúton járnak – mondta Luis Antonio Tagle bíboros.

1499153106.jpg

Az ország második legnagyobb szigetén, Mindanaon május vége óta dúlnak a harcok az Iszlám Állam katonái és a kormányerők közt. Marawiból több ezer embernek kellett menekülnie, miután május 23-án fegyveres terroristák megtámadták a várost, felégettek egy katolikus templomot és egy protestáns iskolát. Az Iszlám Államhoz tartozó fegyveresek azóta is körülbelül 100 túszt tartanak fogva, köztük egy katolikus papot és több egyházi dolgozót. 

Tagle bíboros az egységet hangsúlyozza, arra hívja a helyieket, hogy maradjanak készségesek a szeretetre és a reményre.

– Bárki is tervezi elválasztani a muszlimokat és a keresztényeket, nem fog győzedelmeskedni, mert ők segítik egymást – mondta az elöljáró, aki a veszélyben élő keresztényekről gondoskodó muszlimokról és a szenvedő muszlimoknak segítséget nyújtó keresztényekről számolt be a július 4-én adott interjúban. 

A muszlimok és a keresztények megértése és egysége fog a változás és a társadalom újjáépítésének alapjául szolgálni a szigeten Tagle bíboros szerint.

– Segítsük egymást a nehézségek közben is! Szüntessük meg a falakat, amik elválasztanak minket, mert mi mind az emberiség nagy családjához tartozunk!

(ucanews.com)

süti beállítások módosítása