Ferenc pápa hadat üzent a horoszkópoknak
SZEMlélek 2017. június 29.

Ferenc pápa hadat üzent a horoszkópoknak

Ütős szentbeszéddel zárta 2017 első félévi sorozatát a katolikus egyházfő, ősztől várható az ilyen formában közreadott lelki útmutatók folytatása.

horoszkop2.jpg

– Nem kellenek nekünk horoszkópok sem kuruzslók, hogy megismerjük a jövőt: az igazi keresztény nem az, aki berendezkedik itt és mozdulatlan marad, hanem aki bízik az Istenben és hagyja magát vezetni nyitott úton az Úr meglepetései felé – mondta a Ferenc pápa a Vatikánban is beköszöntő nyári szünet előtti utolsó olyan szentmisén, amelyen nyilvános homíliában fogalmazta meg aktuális gondolatait, adta hírül a Vatikáni Rádió.

Szerinte a mozdulatlan keresztény nem igazi keresztény, utalva Ábrahám történetére, aki Isten parancsára kiköltözött szülőföldjéről és az ígéret földjére ment. A mobilitás mellett Ferenc rámutatott: a keresztény embernek képesnek kell lennie arra, hogy kiüresedjen, különben nem hiteles keresztény, mint ahogy azok sem igazi keresztények, akik hagyják Jézust kiüresedni és keresztre feszíteni.

– A keresztény embernek nincs horoszkópja a jövő meglátására, nem megy kuruzslókhoz, akinek kristálygömbjei vannak, és tenyérből akarnak jósolni. Nem és nem! – nyomatékosította a pápa. Majd látszólagos ellentmondásként hozzátette: a keresztény nem tudja, merre megy, ezért vezetni kell őt. Azért szükséges elmondása alapján a kiüresedés, hogy az ígéret felé menjünk, egy olyan föld felé, amit Ábrahám kapott ígéretként örökségbe.

– Amikor a lelkünk túlságosan megszervezi magát, túlságosan berendezkedik, akkor elveszti azt a képességét, hogy az ígéret felé haladjon és ahelyett, hogy az ígéret felé tartana, birtokba veszi az ígéretet. Ez pedig nem megy, ez egyáltalán nem keresztény magatartás – hangsúlyozta a pápa, aki szerint ábrahámi módon nem házat kell építenünk földi életünk során, hanem sátrat.

– Induljunk el és menjünk, hagyjuk, hogy az Úr kiüresítsen minket, rábízva magunkat az ígéreteire – buzdított az első félév utolsó ilyen formában közreadott üzenetében Ferenc pápa.

Ha valakinek mégis szüksége lenne horoszkópra, ezt az összeállítást javasoljuk útmutatóként.

(Forrás: Vatikáni Rádió, kép: spiritvoyage.com)

süti beállítások módosítása