Tudunk mi olimpiát rendezni, nem is akárhogy!
Gégény István 2017. június 23.

Tudunk mi olimpiát rendezni, nem is akárhogy!

Egy hónappal a kezdés előtt bejárhattuk a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) központi épületegyüttesét. Sok képet mutatunk a helyszínről.

0.jpg

Jó ideje lekerült a közbeszéd napirendjéről az olimpiarendezés ügye, s abban a formában nem is baj, hogy így történt. Mégis rendezünk olyan nemzetközi sportversenyt, ami a maga nemében olimpiának is nevezhető, de fiatalok indulnak rajta, és bár fesztivál jellegű, kemény sportos erőpróba. Épp az a Győrben július végén sorra kerülő rendezvény lényege, hogy a szervezők nem álmodtak nagyobbat a lehetőségeiknél, s az egész szándék nem vált a pártpolitika áldozatává.

Habár az épületek nem mutatnak meg mindent egy ekkora sportesemény teljes valóságából, az bizonyosan látható, hogy a munka precízen, színvonalasan halad előre. A jelenlévő újságírók nem is tartották magukban meglepettségüket, miszerint ilyesmi hazánkban egyáltalán lehetséges.

3_6.jpg

2_6.jpg

A győriek ráadásul a fenntarthatóságra is gondoltak, hiszen már ma tudják, mire fogják használni az épületeket, a felhízott infrastruktúrát a versenyt követően.

11_1.jpg

1_8.jpg

Igazán pozitív élményt adott a komplexum bejárása, amelyhez az az új uszoda is csatlakozik az EYOF idejére helyszínként, amelyben idehaza elvileg egyedülálló módon nem klóros, hanem ózonos technológiát alkalmaznak a víz tisztítására.

9_2.jpg

4_3.jpg

Ebben a cikkben csupán részleteket mutatunk be az összképből, hogy a hivatalos megnyitóra is maradjon érdekesség. Az épületmonstrumban érzékelhetően odafigyeltek a stílusra és a funkcionalitásra egyaránt. Úgy tűnik, kihozták, ami mindebből kihozható – összességében nagy elismerés illeti a szervezőket, építőket, minden dolgos kezet.

7_4.jpg

8_3.jpg

10_3.jpg

12_2.jpg

süti beállítások módosítása