A pápai postás titkai
SZEMlélek 2017. június 12.

A pápai postás titkai

A 69 éves indiai nővér hetente több ezernyi levelet kezel, amelyeket a pápának küldenek a világ minden tájáról.

Köszöntések, elismerő üzenetek, imakérések, segítségkérő levelek, egy sem vész el közülük. Lucy Britto nővér gondoskodik róla, még a kisgyermekek írásai és rajzai is megfelelő helyre kerüljenek, hogy mindegyiket beiktassák.

lucywithpope1.jpg

Lucy nővér Indiában született, Goa tartományban. 13 éve egyetlen indiai származásúként a 300 fős Római Kúrián szolgál, ahol "főnökei" közt volt Szent II. János Pál pápa, majd Benedek pápa, s most, Ferenc pápa. 

 

A 69 éves Lucy nővér előkelő pozíciója sok munkával is jár. Nincs idő elcsevegni a többiekkel, mert a munka folyamatosan érkezik, mondja. Lucy nővér kitűnően beszél franciául, "munkahelyi ártalomként" lengyelül és németül is ért. A hindi és marathi nyelvek anyanyelvei, de portugál és spanyol nyelvben is kiismeri már magát.

Hetente több ezer levél érkezik Ferenc pápának a világ minden tájáról, legtöbb Olaszországból, Portugáliából, Franciaországból és Spanyolországból. Mindegyik levelet titoktartás és a küldő tiszteletben tartása mellett kezelnek, teszi hozzá Lucy nővér.

(timesofindia.com)

süti beállítások módosítása