Közösséggé tesz az Ige
SZEMlélek 2017. május 18.

Közösséggé tesz az Ige

Kisközösségeknek szerettek volna segítséget nyújtani a kezdeményezéssel, amely már több mint 7 éve hétről hétre kíséri a vasárnapi evangéliumot. 

A Vasárnapi Evangélium, a VasEv több mint ahogyan azt a rajta maradt neve sugallja. Alkotóinak, a Közösségi Műhely csapatának célja, hogy a vasárnapi evangéliumi szakaszhoz fűzött gondolatokkal, ajánlásokkal, kérdésekkel és feladatokkal segítse az egyház kisközösségeinek életét, az örömhír közös feldolgozását.

letoltes_1_1.jpg

A római katolikus egyház által vasárnapra ajánlott olvasmányok kapcsán megfogalmazott kérdéseket, feladatokat és módszertant minden héten más készíti el, így sokféle stílus találkozik az oldalon. A Közösségi Műhely aktuális kisközösségi kapcsolatrendszerét megmozgatva kerülnek a szerzők az egyes vasárnapi igehelyek mögé, akik szívesen és a saját kisközösségi tapasztalataikkal gazdagítva írják meg a kérdéseket és feladatokat.

A Háló égisze alatt működő Közösségi Műhely egyik célja, hogy a különböző kisközösségek együtt-maradásához kapaszkodót adjon, olyanoknak is, akik, az ifjúsági szervezetek, mozgalmak ernyője alól kikerülve, "anyátlanná" váltak, és szükségük van módszertani segítségre, ötletekre. A VasEv mellett ezt egy kiadványsorozattal teszik, mely felnőtt közösségeknek ad módszertani támogatást összejöveteleikhez, de már szakmai konzultációs napokat és képzéseket is vezettek. 

Bár a VasEv indulása óta helyet váltott, de 2014 óta ezen a honlapon érhető el és követhető hétről hétre.

süti beállítások módosítása