Startupokat támogató program indul a Vatikánban
SZEMlélek 2017. május 16.

Startupokat támogató program indul a Vatikánban

A lelki ügyek és a legújabb technológiai fejlesztések ritkán keresztezik egymás útját. Legalábbis eddig.

Ám Ferenc pápa az elmúlt években elkötelezetten tett azért, hogy a vallás és az innováció közti a szakadékot áthidalja. Többek közt felhívást intézett a világvezető vállalatokhoz, hogy lépjenek a világ jobbá tétele felé, harcoljanak a társadalmi problémák, a klímaváltozás ellen. Szavai meghallgatásra találtak!

istock_green_it_weerapatkiatdumrong_thumb800.jpg

Stephen Forte amerikai vállalatigazgató elfogadta a Szentatya kihívását! Készen állok arra, hogy egy globális párbeszédet kezdeményezzek a befektetői közösségében a  profitorientált vállalatok értékéről, mondta Forte. És ezért tesz is: eddig sosem látott módon, hamarosan egy startup gyorsítóprogramot (accelator) indít a Vatikánban, amely azokat a startupokat támogatja, akik Ferenc pápa felhívásával összhangban, elkötelezetten dolgoznak a társadalom és a közjó érdekében, kapcsolódva a karbonsemleges gazdasághoz. 

A gyorsítóprogram, a Laudato Si' Rome Accelator program során 100 ezer dollárt tervez kiosztani startupoknak 6-8%-os részesedésért cserébe. A programot Rómában tartják július 13. és szeptember 9. között, decemberben pedig a záróeseményen, a "Demo Day"-en talán Ferenc pápa is feltűnik majd. 

Jelentkezés és további információ ezen az oldalon.

(tech.co)

süti beállítások módosítása