Együtt főzik a levest
SZEMlélek 2017. március 28.

Együtt főzik a levest

A siket, az értelmi sérült, a nyugdíjas és a menekült bemegy reggel a konyhára és együtt főz ebédet Magyarországnak. Nem, ez nem egy vicc, hanem egy hazánkban működő multi, amely nagyvállalatoknak, intézményeknek és irodaházaknak biztosít éttermi és létesítmény-üzemeltetési szolgáltatást.

Igazi kihívás ma lelkes konyhai dolgozót találni Magyarországon, panaszkodik a cég toborzási specialistája az egyre kedvezőtlenebb viszonyok miatt. De megtalálták rá a megoldást, ami nem csak gazdaságilag éri meg jobban, de motivált munkaerőhöz is jutnak. Ha megtaláljuk a megváltozott munkaképességűek számára a megfelelő pozíciót, teszi hozzá a cég HR-igazgatója, akkor teljes értékű munkát tudnak végezni.

32776183224_1585b59b55_b.jpg

Sok helyen nem alkalmaznák őket szívesen, de itt megoldást találnak, a munkavállaló pedig odateszi magát, hibátlanul dolgozik. Így történt a rákbeteg cukrásszal, aki a kemoterápia miatt csak négy órában dolgozhatott, de megoldották, így a cég egy jó cukrásszal gazdagodott, az asszony pedig örült, mert dolgozhatott ismét. 

32776180394_b56c2f75e2_b.jpg

Még a megváltozott munkaképességű alkalmazottak foglalkoztatásának ellenére is munkaerőhiány van az országban 70 telephellyel bíró cégnél. Felvették a kapcsolatot menekültekkel foglalkozó szervezetekkel, akik munkakeresőket ajánlottak nekik, így februárban hat menedékjogot kapott férfi állt munkába. Ugyan hosszabb időt vett igénybe a betanításuk a nyelvi korlátok miatt, de felelősségteljesek, lelkesek és segítőkészek. A beilleszkedésük nem volt zökkenőmentes, de a közös munka során elmaradtak a piszkálódások. A cég további menekültek felvételére készül.

A teljes cikk az abcúg.hu oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása