Magzatgyilkosságról írt, bajba került egy egyetemi tanár
SZEMlélek 2017. március 23.

Magzatgyilkosságról írt, bajba került egy egyetemi tanár

Abortuszellenes esszét adott ki diákjainak egy egyetemi vendégelőadó Belgiumban. Áll a bál az ügy miatt, vizsgálatot rendeltek el, ráadásul a történet Leuven-i Katolikus Egyetemen zajlik.

A Stéphane Mercier által közzétett dokumentum a művi terhességmegszakítás ellen emel szót filozófiai megközelítésből.

17439709_1037618569705595_522528643_n.jpg

A Filozófia az életért 15 oldalas esszé, amely főleg elsőéves tanítványoknak szól, gyakorlatilag életellenes bűncselekménynek titulálja az abortuszt, ami súlyosabb az erőszakos szexuális bűncselekményeknél is szerinte. "Az igazság az, hogy az abortusz egy ártatlan személy halálát jelenti", olvasható az esszében, akár csak az a felvetés, hogy „ha az abortusz halál, akkor nem súlyosabb, mint a megerőszakolás? Utóbbi, örömteli módon, szintén illegális”.

o-abortion-facebook.jpg

A bizottsági kihallgatásra váró professzor saját elmondása szerint azzal a céllal adta közre az írást, hogy racionális álláspontot mutasson be, nem akar beszállni az abortuszvitába.

Belgiumban az utolsók közt legalizálták az abortuszt 1990-ben, az akkor regnáló király akarata ellenére: hívő katolikusként nem értett egyet a parlament által meghozott törvénnyel, így nem írta alá azt, enélkül viszont nem lehetett volna kihirdetni. Egy jogi kiskapu kihasználásával mégis jogerőre emelkedett a törvény, Baldvint pedig kiállásáért vatikáni dicséretben részesítették.

A teljes cikk az mno.hu oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása